Hearthstone

Megborította a Blizzard az egyensúlyt: 3 pakli a legfelsőbb tierben, Valeera nagyot zuhant a nerfek óta


Így alakult a meta.

A legutóbbi meta jelentésnél még arról számoltunk be, hogy minden idők egyik legbalanszosabb metáját hagytuk magunk mögött, érdemes rápillantani csak a számokra, aki lemaradt róla:

Történelmet írtunk? Ez minden idők egyik legbalanszosabb metája, nincs tier 1-es deck

Azóta ugye bekerült egy új balansz frissítés, mely átírta az erőviszonyokat: nem vészesek az arányok, de elnézve a múltkori számokat, adódik a kérdés, hogy valóban szükség volt-e erre már most.

A legnépszerűbb paklik

Nincs elérhető leírás.

Valeera közel 6%-ot esett a nerfek hatására, így már csak az 5. legnépszerűbb class: helyét Jaina vette át, 4 különböző decket is felvonultatva, azonban ezek közül is a Cyclone a legtöbbet pörgetett. Mégsem fért be a top 3-ba ez a koncepció popularitás terén: a Guardian Druid visszatalált a Ka’elthas nerf óta (immáron a mágus nélkül) a helyes útra 11.32%-kal ezúttal ez a legnépszerűbb deck. Őt követi az eredményes Face Hunter 10.39%-kal, mely Rexxar második helyét eredményezte – míg a Druid a 3. legnépszerűbb class. Paklik terén a Pire Paladin stabil: 1-2 helyen változott a lista persze a kiegészítő kezdete óta, de folyamatosan tartja a helyét mind népszerűség, mind erősség szempontjából.

A legjobb paklik

Nincs elérhető leírás.

A Face Hunter köszönte szépen a Secret Passage általi Rogue nerfet és elhúzott: immáron Rexxaré ismét a trón, 52.47%-os győzelmi rátával rendelkezik a pakli. A Bomb Warriort ugyan “csak” szűk 7 százalék pörgeti, azonban azok eredményesen: épphogy marad csak el (52.31%-os win rate) a face decktől. A 3. helyre meg a Pure Paladin ért oda 52.19%-al: a stabil szót rogyásig használtuk már, de ha megnézzük a metát a kiegészítő óta, akkor ez volt eddig a legbiztonságosabb kraft minden téren (nerfek sem érintették, ha csak a hotfixet nem számítjuk ide).

A deckeket ezen az oldalon érhetitek el!

 

Matchupok

Nincs elérhető leírás.

Érdekesség, hogy bár a Mage a legtöbbet használt class, de erőszintben ez nem mutatkozik meg, melyre a matchup lista választ is ad: egyik koncepció sem bírja a 4 közül az agresszív Hunter-Demon Hunter kettőst. Emellett a Cyclone Mage még szenved a Bomb Warrior ellen, viszont a többi class-t jól bírja, így az a közel 50%-os győzelmi ráta akár feljebb is csúszhat meta függvényében.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva