BoardGame

A Japán fölött lebegő szigeten kóricáló szörnyekkel nem érdemes szócsatába elegyedni


Szeptember közepére-végére beindultak a társasjátékok a Kickstarteren, úgyhogy bőven volt miből válogatni a heti szemlébe.

A Philosophia: Floating World a nagyon izgalmas koncepciójú Philosophia: Dare to be Wise utódja. A Dare-ben nem hadvezérekkel, hanem filozófusokkal kell bejárni az ókori Görögországot, iskolákat alapítotva, véres harcok helyett vitázva meggyőzni az igazunkról a másikat. A folytatás több ponton jelentősen eltér ettől: eleve az Edo-kori (1063-1868) Japánban játszódik, vagyis afölött több száz méterrel – egy lebegő szigeten; és mivel itt már szörnyek is kóricálnak, akikkel kevésbé érdemes szócsatába keveredni, inkább érdemes kardot rántani.

A Kijev felemelkedését bemutató Rurik kifejezetten innovatív, területfoglalós és erőforrás-menedzsment, melyben a térképen nyomulás finoman szólva sem túlreprezentált. Az akciókat a különböző erősségű munkásokkal való licittel lehet megszerezni. Az erősebbek aztán hasznosabb akciókat is csinálhatnak, ám a gyöngébbek legalább előbb jönnek. Most a Rurik: Stone and Blade című kiegészítőt kickstartereztetik, melyben a háborún van a hangsúly. Az ellenséget nem muszáj ám legyilkolni, foglyul is ejthetjük őket, majd kérhetünk értük váltságdíjat. Emellett új épületeket is jönnek, ezekkel állandó képességekhez jutunk, és még a játék végi pontozást is megcsavarják.

A Monsters on Board története szerint a szörnyek este bulit tartanak a városban, és a játékosoknak kell gondoskodni a kedvenc frissítőjükről, a spook juice nevű folyadékról. Ez így kifolyik az emberekből, mikor nagyon megijednek valamitől, ám ez a folyadék meglepő módon nem sárga, hanem zöld.

Folytatás a Tarsasjatekok.com 38. heti Kickstarter-ajánlójában

 

 

Győri és Para a társasjátékos trendekről:

“A társasjátékozás még csak most hangosodik”

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva