Gaming

Ezekkel a kiegészítőkkel érkeznek az Xbox Series X|S konzolok – élen egy új kontrollerrel!


Minden, ami szükséges lehet!

A Sony után végre a Microsoft is megmutatta, hogy milyen egyéb – akár külön is megvásárolható – kiegészítőkkel fog megjelenni az újgenerációs Xbox. Japán oldalról többször érte a ház elejét kritika, miszerint nem csak a játékok esetében érhető tetten az általános drágulás, hanem a konzol mellé érkező különböző kiegészítőknél is, a helyzet viszont az, hogy a redmondi vállalatot ez a fajta drágulás is szinte teljes mértékben elkerüli majd.

Új Xbox kontroller

Ha látszólag nem is, de bizonyos dolgokban az Xbox szinte tökéletesre csiszolt kontrollere is változott, jobb inkább még tovább fejlődött. Az első, amit észre vehetünk, a plusz – Share gomb középen, ennek segítségével az eddigieknél könnyebben fogunk tudni a játékokból különböző hosszúságú részeket felvenni, aztán megosztani – de ezt már egy ideje tudhatjuk. Az ergonomikus kialakításnak hála jobban kézre áll majd, ami amolyan plusz lesz az Elite mintájára kialakított D-pad, illetve az egyedileg textúrázott és az eddigieknél jobban reagáló gombok és impulse-ravaszok mellett. Ez utóbbi nagyjából annyit jelent, hogy a ravaszok – helyzettől függően – visszajelezhetnek majd, tehát beragadhatnak, rezeghetnek, ha épp a játék úgy kívánja. Az új kontrollerek visszafele is és fordítva is kompatibilisek lesznek, vagyis az új kontrollereket az Xbox One-hoz, illetve a régieket Xbox Series konzolokhoz is használhatjuk majd.

És ha már új kontroller, a Microsoft egy teljesen új dizájnnal rendelkező (értsd.: festéssel) alap kontrollerrel is előrukkol, amire csak Shock Blue-ként hivatkoznak. A kontroller felső borítása kék, míg az alsó fehér színben pompázik, a D-pad és a hátsó ravaszok pedig matt fekete festést kaptak.

Xbox Accessories Gen 9

Negatívum talán, hogy működésre továbbra is két AA-s elemmel fogjuk tudni bírni, viszont – ahogyan eddig is – beszerezhetünk mellé egy ezt kiváltó akkumulátort is, amit nulláról hozzávetőlegesen 4 óra alatt tölthetünk fel maxra. A töltést egy USB-C típusú kábellel fogjuk tudni elvégezni, amivel egyébként PC-hez is csatlakoztathatjuk, legalábbis abban az esetben, ha nem vezeték nélkül bluetooth-al használnánk.

Az új kontroller az előző verziókkal teljesen megegyező áron, 59,99 euróért – nagyjából 20.000 forint körül – kerül boltokba, míg az akkumulátor egy USB-C kábellel együtt 24,99 euróba – 8-10.000 forintba fog kerülni.

Xbox Accessories Gen 9
Kép: Microsoft

A valamivel gyengébb, de a Series X-nél olcsóbb Xbox Series S esetében sok helyütt félnek attól, hogy az 512GB-os háttértár nem lesz elegendő az újgenerációs játékokhoz, legalábbis sok nem fog rajta elférni. A félelem jogos, de csak abban az esetben, ha majd feltelepítve szeretnénk játszani velük. A Microsoft ugyanis nem csinál titkot a Game Pass Streaming szolgáltatásának fejlesztéséből, amivel a jövőben már nem lesz szükségünk telepítésre ahhoz, hogy azonnal játszhassunk a kínálatban szereplő játékokkal.

Viszont ha egyszerre több nagyobb volumenű játékot is szeretnénk magán a gépen tudni, akkor bizony bajban lehetünk, így remek, de nem olcsó megoldás lehet a kifejezetten az Xbox Series konzolokhoz tervezett Seagate 1 TB-os SSD, ami a konzolok november 10-i megjelenésével egyszerre lesz elérhető. Hivatalos árat még nem közöltek, de több forrás is 150 és 200 euró közé várja, ami 50-70 ezer forintra saccolható.

Xbox Series X Storage Expansion
Kép: Microsoft

A konzol premierekor, november 10-én ezek a kiegészítők lesznek elérhetőek, de a Microsoft kiemelte, hogy 2021-re még ennél is több újdonsággal rukkolnak elő – főleg a kontrollerek festését illetően. Ez utóbbival kapcsolatban hozzátették, hogy a Design Lab – aminek köszönhetően számos remek festésű Xbox kontrollert köszönhetünk – október 13-tól kezdődően szünetelni fog, hogy aztán remek újításokkal térjen vissza a kreatívok számára valamikor 2021-ben.

Az Xbox Series X és az Xbox Series S az összes kiegészítővel együtt november 10-én jelenik meg.

(Forrás: Microsoft)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva