Counter Strike

A Budapest Five nyerte a Stay&Play Gamer Cup CS:GO versenyét!


A fődíjat bezsebelték, de az eSuba versenyére a HellóRöfik is bejutott!

A Nemzeti Gaming és eSport Sportági Szövetség (NGES) szeptemberben másodjára is megrendezi a Stay & Play Gamer CupotA repertoárból természetesen a CS:GO sem maradhatott ki, amely hosszú évek óta stabilan az egyik legnépszerűbb játék.

Az eseményt a metabro stábja végig élőben közvetítette, a Twitch-csatornán a mérkőzések továbbra is visszanézhetőek. A versenyre összesen 38 csapat nevezett, így négy BO1-es, illetve két BO3-as fordulóra került sor.

Arra azért számítani lehetett, hogy a Budapest Five nem sok esélyt hagy a többieknek, de a torzsiék és a többi csapat között levő különbség a gyakorlatban még az előzetes kalkulációkat is felülmúlta, még csak megszorongatni sem sikerült őket.

A verseny végjátéka.

A Budapest Five a legjobb 32 között egy kört, a nyolcaddöntőben két kört, míg a negyeddöntőben kilenc kört bukott el. Aztán az elődöntőben a Vadásztársaság csapatát 16:3, 16:5-re, míg a fináléban a HellóRöfik-et 16:4, 16:6 arányban győzték le, ezzel elhódítva az első helyet és a velejáró 150 ezer forintot.

Azonban a versenynek más tétje is volt, hiszen a két döntős csapat, a Budapest Five (bodito, coolio, fleav, kory, torzsi) és a HellóRöfik (arbie, Camper, C7upiX, Kamion, sebi) is képviselheti hazánkat az októberben esedékes, 15 ezer dollár összdíjazású CEE Champions során.

Az Intel által támogatott és eSuba által szervezett versenyen 32 csapat lesz jelen, amelyek előbb csoportkörben, majd egyenes ági rájátszásban mérik össze erejüket. Az eseményt a metabro jóvoltából élőben követhetitek majd, méghozzá a jól megszokott Twitch-csatornán.

Gratulálunk a két csapatnak és köszönjük a részvételt mindenkinek! Ne feledjétek, hogy két kupa még mindig hátravan: szombaton Rainbow Six, míg vasárnap League of Legends lesz terítéken!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva