Counter Strike

Elege lett Európából, hazament és kilép a Complexity csapatából oBo


A 17 éves játékos nem bírta tovább a hazájától távol.

Több mint egy évig és három hónapig volt tagja a Complexity csapatának Owen “oBo” Schlatter, a 17 éves amerikai tehetség. Még 15 éves volt, amikor a Complexity leigazolta, miután megnyerte az amerikai FPL-t. Nem telt el sok idő, az egész világ megismerte a nevét. Alig 16 évesen játszott a berlini Majorön, szintén történelmet írva ezzel. Akkor a Complexity még egy amerikai mezőnyben játszó csapat volt, ami idénre megváltozott. A pandémiás helyzet miatt az együttes úgy döntött, a fejlődés érdekében Európába költöznek gyakorolni és versenyezni. Bár a scene sokkal keményebb, mint Amerikában, a fejlődési lehetőség is sokkal nagyobb.

A történelmet író fiatal sztár | hltv.org

Miután megtörtént a költözés, nagyon pozitív volt az egész csapat. A játékosok állításuk szerint rengeteget fejlődtek, az eredmények sem voltak rosszak, például megnyerték a BLAST Premier Spring 2020 európai döntőjét. Ám úgy tűnik, a felszín alatt nem mindenkinek jött be ez a váltás. Tegnap este Jason Lake, az organizáció CEO-ja egy rövid sajtótájékoztatót tartott online, melyben beszélt a helyzetről. “A player-break alatt oBo fenntartásokkal kezelte a visszatérést Európába” – említette Jason. “Nagyjából 1 napja döntötte el végleg, hogy vissza akar menni az Amerikai Egyesült Államokba, de a csapattársainak azt mondta, az EPL rájátszására visszajön” – mesélte a CEO. “Tegnap próbáltuk kitalálni, hogyan tovább. Ma korán reggel mondta nekünk, hogy már a reptéren van, úton hazafelé” – hangzik el a sajtótájékoztatón.

Lett volna ezen a napon egy DreamHack Open Fall zárt kvalifikáció a csapatnak. A meccsük 15:00-kor kezdődött, oBo reggel lépett le, így keitának, a coach-nak kellett beugrani, a mérkőzést 1:2-re elvesztették a sAw ellen. A fiatal srác gyakorlatilag órákkal a meccs előtt lépett le, nehéz helyzetbe hozva ezzel a csapatát.

Könnyen előfordulhat, hogy a jövő heti EPL rájátszásig nem tudnak új ötödiket igazolni, és a coach-nak vagy egy szabadúszó játékosnak kell az utolsó pillanatban beugrani. Jason Lake tisztában van azzal is, hogy a jelenleg is zajló versenyszezon miatt nehéz lesz új ötödiket igazolniuk, az organizációk pedig alaposan fel fogják verni az árakat számukra, mivel tudják, hogy milyen szorult helyzetbe jutott a csapat.

Borítókép és forrás: hltv.org

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva