Tech

Óriási káosz alakult ki a PlayStation 5 és az XBOX Series X/S előrendelései miatt Magyarországon!


Nagyon kevés konzol érkezik hazánkba a megjelenés napjára, de legalább arra óriási a kereslet.

Az eddig megszokottakhoz képest a Sony és a Microsoft gyakorlatilag az utolsó utáni pillanatig húzta a játékosok idegeit azzal kapcsolatban, hogy pontosan milyen áron fogják kínálni a következő generációs konzoljaikat és azok mikortól lesznek elérhetőek. Azóta már tudjuk, hogy itthon először az XBOX Series S és az XBOX Series X fog megjelenni november 10-én 114 ezer és 185 ezer forintos áron, majd ezt követi a PlayStation 5 november 19-én, aminek a lemezmeghajtó nélküli változata 150 ezer forint lesz, a nagyobbik pedig 185 ezer.

Közel 30 ezer forintba fog kerülni itthon egy AAA kategóriás PlayStation 5 játék!

Arra viszont nagy valószínűséggel szinte senki sem számított, hogy a pletykák beigazolódnak, miszerint a Sony egyszerűen nem tud elegendő mennyiségű PlayStation 5-öt gyártani ahhoz, hogy kiszolgálja a játékosokat világszerte. Nagy valószínűséggel így fordulhatott elő az a felettébb kellemetlen szituáció, hogy pár magyarországi konzolbolt esetén csak azok kaphatnak első körben a konzolból, akik már tavasszal, vagy legkésőbb nyár legelején jelezték az igényüket az előrendelésre.

Természetesen annak rendje és módja szerint kitört emiatt a felháborodás a különböző hazai fórumokon, miszerint a PlayStation 5 hivatalos előrendelése valójában csak nemrég indult el, amit a Sony valami elképesztően rosszul kommunikált, ugyanis több helyről tudjuk, hogy még ők kérték hónapokkal ezelőtt a magyarországi konzolboltokat arra, hogy mérjék fel előre a vásárlói igényeket. Mára ott tartunk, hogy több hazai bolt egyszerűen meg se tudja mondani a PlayStation 5 iránt érdeklődőknek, hogy fog-e nekik jutni a november 19-edikei premierkor – hiszen bizonyos üzletek azt se tudják, hogy első körben kapnak-e belőle -, viszont azzal próbálják a többséget nyugtatni, hogy decemberben még fog egy újabb adag szállítmány érkezni kis hazánkba.

Mégis melyik legyen: XBOX Series X, vagy XBOX Series S? Segítünk a választásban!

Nem sokkal jobb a helyzet külföldön sem, ahol gyakorlatilag pillanatok alatt kapkodták el a “készleten lévő” PlayStation 5 gépeket, aminek hála oda jutottunk, hogy vannak akik 300-400 ezer forintot kérnek el egy-egy ilyen konzolért eBayen. Persze, akadnak olyanok is, akik mindezek láttán inkább azt mondják, hogy akkor rástartolnak a Microsoft által kínált XBOX Series S-re, vagy X-re, de már ott is elkezdtek több helyen itthon előlegeket szedni, így várhatóan abból sem fog mindenkinek jutni a novemberi premierkor.

Természetesen a kialakult koronahelyzet miatt nem csoda, hogy a következő generációs konzolokból nem sikerült eleget gyártani, hiszen a gyártósorok is megsínylették ezt az egészet. Ilyen esetekben viszont a konzolgyártóknak kellene megfelelően kommunikálniuk ahhoz, hogy a legnagyobb rajongóik ne bízzanak vakon abban, hogy már a megjelenés napján játszhatnak majd a régóta vágyott PlayStation, vagy éppen XBOX konzoljukkal, mikor teljesen bizonytalan, hogy hozzá tudnak-e jutni idén novemberben.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva