Counter Strike

Hogyan lett s1mple toxikus kisgyerekből a világ legjobb játékosa?


Példaértékű átváltozás.

S1mple már egészen fiatalon óriási tehetségnek számított, de ahhoz, hogy eljusson oda, ahol jelenleg tart – hatalmas utat kellett bejárnia. Álljon itt egy történet a tehetséges ukrán tinédzserről, aki legyőzte a démonjait, hogy aztán a világ legjobbjai közé emelkedjen.

Aleksandr “s1mple” Kostyliev sosem szenvedett hiányt a játékbeli képességeket illetően, ám karrierje kezdetén komoly magatartásbeli problémákkal küzdött. Kifakadásairól, toxikus jeleneteiről videók egész tárháza látott napvilágot, melyek között milliós nézettségűvel is találkozhatunk.

A random MM-en történő szidalmazástól elkezdve, a köztiszteletben álló CS:GO legendák leoltásán át, egészen a hivatalos mérkőzésen történő kiégésigs1mple számos precedenst nyújtott azzal kapcsolatosan, hogy egy profinak hogyan NEM kellene viselkednie.

Aztán ahogy idősödött, úgy érett meg mentálisan is. Persze nem csak annyi történt, hogy benőtt a feje lágya, hiszen több év és sok-sok retorzió (FPL ban, Twitch ban, ESL ban, pénzbüntetés, stb.), illetve profikkal való elbeszélgetés kellett ahhoz, hogy megváltozzon.

Végül azonban leküzdötte problémáit, így már semmi sem állhatott s1mple és a fellegek közé. Bár nagyversenyt a mai napig nem nyert (még), de kilenc Major-ön szerepelt, melyek során kétszer döntőzött. Emellett aktuális csapataival behúzott nyolc LAN-t és 2016 óta kirobbanthatatlan a HLTV top10-ből.

Utóbbi listán 2018-ban az első helyig jutott, de a tavalyi rangsorolásnál is csak a másik szupertehetség, ZywOo tudta megelőzni. Továbbá az ukránt tíz alkalommal választották egy LAN event legértékesebb játékosának (MVP) és olyan szervezetekben játszhatott, mint a Flipsid3 Tactics, a HellRaisers, a Team Liquid, illetve jelenlegi otthona, a Natus Vincere.

Forrás: Dexerto.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva