Gaming

Ezért lehet a Cyberpunk 2077 az év legjobb játéka!


A CD Projekt RED újra bebizonyíthatja, hogy miért tartják mostanság őket a világ legértékesebb fejlesztőcsapatának.

Bár kétségkívül kaptunk már idén olyan nagyszerű játékokat, mint a The Last of Us Part II, a Half-Life: Alyx, az Ori and the Will of the Wisps és a DOOM Eternal, a legtöbb játékos már évek óta arra vár, hogy az egyszerűen zseniális The Witcher széria után újabb remekművet láthasson a CD Projekt RED csapatától. A sok halasztgatás után idén november 19-én erre végre sor kerülhet a Cyberpunk 2077 képében, amit a PC-s gamerek mellett a leendő PlayStation 5 és az XBOX Series S/X tulajdonosok is árgus szemekkel figyelnek, ezért most össze is foglaljuk, hogy mi mindent érdemes tudni róla.

Akik szeretik az óriási és egyben nyüzsgő nyílt világgal rendelkező akció-kalandjátékokat, azok biztosan megtalálják a számításukat a CD Projekt RED soron következő alkotásában, ami a vérbeli sci-fi rajongókat is garantáltan el fogja kápráztatni. A Cyberpunk 2077 ugyanis rengeteg változatos feladatot kínál, amik között találhatunk majd a főszálat felgöngyölítő sztoriküldetéseket, színes-szagos mellékküldetéseket, hírnevünk megalapozására alkalmas utcai történeteket és persze, apróbb kihívásokat is.

Egészen érdekes adalék, hogy a játék elején kiválasztott, karakterünkhöz köthető háttértörténet milyen hatással lesz a Cyberpunk 2077 játékmenetére, valamint újrajátszhatósági faktorára, ugyanis ennek fényében egymástól teljesen eltérőek lesznek a teljesíthető küldetések, az átélhető dialógusok, valamint a további játékon belüli lehetőségek is. A Nomád eredettörténettel például a prérin otthonosabban fogunk mozogni a többieknél, viszont a fosztogatók elleni harc eggyel keményebb feladat lesz, a szegény rétegeket képviselő Utcakölyök a kőkemény utcai harcokban és az alvilági lehetőségek kihasználásában fog jeleskedni, de itt lesz még a Corpo is, aki jóval pénzesebb lesz másoknál.

Külön öröm, hogy a hatalmas játszóteret biztosító Night City-ben gyakorlatilag bármikor bepattanhatunk majd kedvenc járművünkbe, hogy TPS nézetben száguldva – kisebb GTA-s beütéssel – közelíthessük meg az aktuális célpontunkat. Ráadásul a város egy valóban élő-lélegző közösség lesz, ahol minden karakter saját személyiséggel rendelkezik – akikkel jobb esetben összebarátkozhatunk, rosszabb esetben pedig összetűzésbe keveredhetünk -, valamint mindenkire hatással lesz az, amit teszünk a végigjátszás alatt, így érdemes lesz alaposan átgondolni a tetteinket.

Nem mellesleg a Cyberpunk 2077 látványvilága egyszerűen lenyűgöző lesz, amit dinamikus hangokkal támadó különleges hangzásvilággal és teljesen egyedi bevilágítási rendszerrel tesznek majd még inkább felejthetetlenné. Az pedig már csak hab a tortán, hogy azok, akik PlayStation 4-re veszik meg a Cyberpunk 2077-ez, azok ingyen megkapják már a november 19-edikei megjelenéskor a PlayStation 5-ös változatát és ugyanez igaz az XBOX ONE tulajdonosokra is, akik XBOX Series S-en és Series X-en játszhatnak majd vele már a premierkor.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva