Gaming

XBOX Series S, XBOX Series X, PlayStation 5 Digital Edition, vagy PlayStation 5? Segítünk eldönteni!


Így már biztosan tudni fogod, hogy melyikkel jársz legjobban.

Egyáltalán nincs annyira egyszerű dolga ma annak, aki szeretne beruházni egy következő generációs konzolra, hiszen nem elég, hogy borzasztóan nehéz hozzájuk jutni a koronavírus miatti gyártáscsökkenés miatt, vannak, akiknek az elnevezések is gondot okoznak és sokaknak egyáltalán nem tiszta, hogy pontosan mit kaphatnak a pénzükért. Most ebben nyújtunk egy kis segítséget!

Mégis melyik legyen: XBOX Series X, vagy XBOX Series S? Segítünk a választásban!

Alapvetően, ha olcsón szeretnél sok játékkal játszani, akkor az XBOX Series S, vagy az XBOX Series X beszerzését érdemes megfontolnod. Az XBOX Series S itthon 114 ezer forintba kerül, viszont nincs benne lemezmeghajtó, ezért könnyes szemmel inthetsz búcsút az alacsony áron vásárolt használt játékoktól, hiszen csak digitálisakat tudsz majd futtatni rajta. Ez nem is akkora probléma, hiszen a Microsoft havi 4 ezer forintért kínálja a Game Pass-t, amivel több mint 100 minőségi játékkal játszhatsz addig, amíg él az előfizetésed és megjelenés napján a legújabb címeket is megkapod.

Szinte csak multiplatform és korábbi címekkel rajtol el az XBOX Series S és az XBOX Series X!

Az XBOX Series S leginkább azoknak lehet jó választás, akik nem rendelkeznek 4K felbontású monitorral, vagy televízióval, ugyanis alapból csak 1440p-s felbontásra képes – bár ezt aztán képes felskálázni 4K-ra -, viszont a tárhelye csak 512 GB, amit relatíve gyorsan lehet felemészteni és bővíteni jelenleg igencsak drága mulatság. Éppen ezért, ha belefér a költségvetésbe, akkor sokkal inkább megérheti egy 185 ezer forintos XBOX Series X-et vásárolni, ugyanis itt már 1 terabájtos tárhelyet kapunk, a natív 4K-s felbontással sem lesz probléma, a benne lévő videókártya háromszor erősebb, mint az XBOX Series S-ben lévő és van lemezmeghajtónk is, amivel köztudottan sokat lehet spórolni és nem mellesleg akár ultra HD-ben filmezni is.

Közel 30 ezer forintba fog kerülni itthon egy AAA kategóriás PlayStation 5 játék!

Persze, ha van megfelelő teljesítményű gamer PC-nk és nem érdekelnek minket a Microsoft exkluzív játékai, akkor a PlayStation 5 konzol lényegesen jobb választás lehet. Ebben az esetben annyival egyszerűbb a történet, hogy a Sony gépének két változata teljesen ugyanolyan magas teljesítményt tud produkálni 4K-s felbontás mellett, csak a 150 ezer forintba kerülő PlayStation 5 Digital Edition-ben nincs lemezmeghajtó, míg a 185 ezerbe kerülő PlayStation 5-ben viszont igen.

Ezekkel a játékokkal vár már idén a PlayStation 5!

Ez azért nagyon fontos kérdés, mert a Sony és több játékkiadó is bejelentette, hogy a következő generációs konzolokra már sokkal drágábban hozzák el a legnagyobb költségvetésű AAA alkotásokat, ami miatt már most vannak olyan nyitócímek, amik itthon 30 ezer forintba kerülnek. Ez nyilvánvalóan nem kevés pénz, viszont ha a drágább lemezmeghajtós változatra ruházunk be, akkor végigjátszás után pár ezer forinttal olcsóbban továbbadhatjuk az adott játékot, aminek árából aztán vehetünk majd másikat magunknak, vagy már alapból használtan vehetünk meg egy-egy minket érdeklő címet, ami így biztosan olcsóbb lesz, mintha újonnan vásárolnánk meg.

A fentiek ismeretében mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy melyik következő generációs konzolt fogja megvásárolni, viszont ha ez számára még nem a közeljövőben esedékes és korábban nem volt szerencséje az XBOX ONE-hoz, vagy a PlayStation 4-hez, akkor ezeket a gépeket is célba lehet venni, ugyanis 50-60 ezer forintba kerülnek használtan – jobb Black Friday akció alatt akár újonnan is -, rengeteg játék van rájuk és még jó pár évig jönnek ki újabb címek is ezekre a platformokra.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva