BoardGame

Antropomorf állatok csatája a heti Kickstarterben


Két kártyás játék és egy aranylázas a heti Kickstarterben.

Az Embarcaderóban a XIX. századba utazunk, mikor tombol az aranyláz, és az igazán nagy hasznot nem is a kincsvadászok, hanem a nekik dolgozó iparosok és kereskedők fölözik le. A játékosok projektje ebben a helyzetben az aranyláz közepén terpeszkedő San Francisco felvirágoztatása. Hajóval kell szállítani a városba az építőanyagokat, majd onnan már minden körben profitálunk belőlük.

A rettenetesen blőd cím – Arcana Magica – mögött a tarot, a póker, a dobókockás és a varázslópárbajos játékok hangulatának egyesítésének szándéka rejtőzik. A figurás lapok a katonák, az ő “manaköltségük” pókerkártyákkal fizethetjük ki. Aztán a seregünk dobókockákkal pusztít, de csakis sorban, balról jobbra haladva. A játék címe borzasztó, de az tény, hogy átkozottul jól néz ki, ami a kártyás játékoknál szinte elvárás.

Kártyás játék az Untamed: Feral Factions is, melyben pár token kivételével mindent kártyával csinálni. A készítői rápróbáltak azért egy kategórialkotással, hogy minél egyedibbnek tűnjön: shuffle-builder, avagy keverésépítős játék ez állítólag, de hogy ez pontosan miben különbözik a sima pakliépítéstől, arra elég nehéz rájönni, ha egyáltalán. Mondjuk az jól hangzik, hogy antropomorf állatok csatáit kell lejátszani.

Folytatás a Tarsasjatekok.com 39. heti Kickstarter-ajánlójában

 

 

Kerekasztal gyerektársasjáték-fejlesztőkkel:

“Képesek vagyunk átvinni a teljesítménykényszert a játékra is”

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva