Gaming

Már több mint 1 millió játékos csúszott rá a Hades-re!


Régóta vártunk egy ilyen roguelike dungeon crawlerre.

Bár tudjuk nagyon jól, hogy sokan nem rajonganak igazán az indie játékokat, pedig az igazság az, hogy rengeteg ilyen alkotás esetén láthatunk olyan nagyszerű és egyben kreatív megoldásokat, mint amiket mostanában a legtöbbször egy kaptafára gyártott AAA címekből hiányolunk. Pontosan ilyen a Bastionról elhíresült Supergiant Games legújabb gyermeke, a Hades is, ami az egyik legjobb roguelike dungeon crawler, amivel valaha találkoztunk.

A görög mitológiából erőteljesen merítő történet általunk irányított főszereplője Zagreusz, aki nem csak Hádész fia, hanem az alvilág hercege, akinek esze ágában sincs apja nyomdokaiba lépni. Ehelyett inkább Zeusszal szeretne chillezgetni az Olümposz tetején, így nincs hát mit tennie, mint hogy valahogy megszökni az alvilágból, mielőtt Hádész végzetes haragja utoléri.

Természetesen a felettébb hangulatos izometrikus kaland során rengeteg ismerős istennel fogunk összefutni, miközben sokszor igazán izzasztó harcokban vehetünk részt. A metódus értelemszerűen hasonló mint a Dead Cells, vagy a Hollow Knight esetén, ugyanis számtalanszor meg fogunk halni azért, hogy egyre több tapasztalatot szerezve minél messzebbre juthassunk.

Fontos azonban leszögezni, hogy bár a fegyverünket mi választjuk magunknak, viszont a képességünket véletlenszerűen kapjuk az egyik istentől, ami a hatékonyságunkra eléggé rá fogja nyomni a bélyegét. Kalandunk során ún. sötétség pontokat szedhetünk össze, amiket aztán felhasználhatunk arra, hogy egyre erősebb legyen a karakterünk.

A fejlesztőcsapat egészen hihetetlen teljesítményt produkálva gyakorlatilag minden téren kiemelkedőt nyújt, így hát nem csoda, hogy legutóbb már arról számolhattak be, hogy több mint 1 millióan csúsztak rá a játékukra, ami alsó hangon 15 órára biztosan le fog kötni. Ezért egyébként nem is kérnek annyira sokat, hiszen a Hades csupán 21 euróba kerül a Steam rendszerében.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva