Gaming

Brutális erőszak és szexjelenet is lehet az új Final Fantasy-ban!


A nagy múltú sorozat sosem volt ennyire brutális!

Azt azért túlzás lenne állítani, hogy a Final Fantasy sorozat felvonásai a fiatalabb korosztályt céloznák. A sorozat ugyanis több mint egy évtizede már javában a 16+-os korhatár-besorolásba esett, mely az európai sztenderdnek megfelelően tartalmazhat komolyabb mértékű erőszakot, kábítószer használatot, illetve szexuális jellegű utalás és meztelenség is kerülhet bele, de azért nem pont ezek miatt emlékszünk rájuk, sőt.

Ezen viszont a Final Fantasy XVI egészen biztosan változtatni fog, ugyanis megerősítették, hogy 18+-os PEGI korhatár-besorolást kapott, ami most először fordul elő a nagy múltú sorozat történetében. Ez azt jelenti, hogy a játék során többször szemtanúi leszünk brutális, kegyetlen erőszaknak, akár diszkriminatív káromkodások is előfordulhatnak, illetve komolyabb szexjeleneteket is láthatunk majd. 

Erre igazából már az első előzetes alapján is számíthattunk, amiben fel-fel tűntek olyan pillanatok, amikhez hasonlót eddig még nem láthattunk Final Fantasy-ban. Sőt, le sem tagadhatná, hogy sok helyütt a The Witcher 3-ból is merített, amivel egészen biztosan a nyugati piac felé való nyitást próbálják jelezni úgy, hogy közben meg tartják a sorozatra jellemző vonásokat is. Egészen érdekes egyveleg lesz ez, amiben láthatjuk miként olvadnak össze a nyugati és a keleti RPG stílusjegyek.

A megjelenése egyelőre viszont nem tisztázott teljesen, a bemutatott anyag ugyanis PC-n futott és az előzetes végén az “apró betűs” szekcióba is leírták, hogy PC-re is megjelenik, ezt viszont a Showcase után a Sony korrigálta azzal, hogy előbb biztosan csak PlayStation 5 konzol exkluzív lesz, de egy esetleges PC-s megjelenést – azzal, hogy nem cáfolták egyértelműen – így is erősen a levegőben hagytak lógni.

Mindenesetre egy egészen izgalmas és újszerű Final Fantasy-t várhatunk, amire azoknak a játékosoknak is erősen ajánlott figyelni, akik eddig valamiért ódzkodtak volna a sorozattól.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva