Counter Strike

Megérkezett a lista: harminchét (!) CS:GO edzőt bannolt az ESIC!


A coach bug-os történet tovább folytatódik.

Az alapsztorit aligha kell bárkinek is bemutatni, hiszen a coach bug az elmúlt idők egyik legnagyobb botrányát kavarta a CS:GO közösségben, melyről mi is több ízben írtunk. Az egész még augusztus végén/szeptember elején, a HUNDEN-dead-zoneR trió ügyével kezdődött, de azóta már számos szankció napvilágot látott.

Az ESL bannolta HUNDEN-t, deadet és zoneR-t egy coach bug használata miatt

Az e-sport integritásáért felelős bizottság, azaz az ESIC, múlt héten közleményben jelezte, hogy a mai napon, délelőtt tíz órakor egy hosszabb listát is közzé fognak tenni a legfrissebb intézkedéseket illetően.

Nos, ez meg is történt, ám arra aligha számított bárki is, hogy 37 (!) ember is megnevezésre kerül, főleg annak fényében, hogy korábban 15-20 nevet ígértek. A szervezet bejelentette, hogy október végéig szeretné lezárni az ügyet és úgy tervezik, hogy már csak egy jelentést tesznek, amelyben az összes fennmaradó büntetést összegzik majd.

 

Érdekesség, hogy a rendelkezésre álló demóknak még mindig csak a 20%-át elemezték ki, úgyhogy a továbbiakban is várható még jó néhány szankció. A HLTV és az ESEA adatbázisaiból összesen 99,650 demó áll rendelkezésükre, ebből nagyjából 20 ezret néztek át, melyeknek 0,1%-a tartalmazott olyan eseteket, ahol valaki a coach bugot használta.

A hétfőn közzétett lista.

A fenti képen látható az a harminchét jelenlegi, vagy egykori CS:GO edző, aki hétfőn eltiltásban részesült. A név mögött zárójelben az esetek számát láthatjuk, ezt az eltiltás hossza, illetve újabb zárójelben az engedmény mértéke követi.

Ahogy arra a szombati podcast adásunkban is számítottunk, a legtöbb nevet a brazilok és az oroszok adják – előbbi nyolc, míg utóbbi öt edzővel járult hozzá ehhez a nem túl pozitív történethez.

Ötöt láthatunk még a dánokból is, ahol csupa nagy név került elő: Rejin, HUNDEN, ave, FeTiSh és ruggah. Az azért nagy meglepetés lett volna, ha az Astralis edzője, zonic is felbukkan a listán, de azért az északi ország így sem “panaszkodhat”.

Ezt már olvastad?

FalleN magyar szerveren csapatta a Counter-Strike 1.6-ot, Tapsihapsi ellen esélye sem volt!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva