League of Legends

Kisebb meglepetés a döntőben: az Illés Akadémia Spirit nyerte a Stay & Play Gamer kupát


Íme a végeredmény!

Hétvégén zajlott le a  Nemzeti Gaming és eSport Sportági Szövetség által szervezett Stay & Play Gamer Cup, mely vasárnapi játéknapján a League of Legends volt terítéken. Aki kíváncsi a meccsekre, belepörgetne utólag is, az Paresz Twitch csatornáján teheti ezt meg, majdnem egyedül castolta végig a versenyt, a döntőre megérkezett mellé AK is.

83 csapat regisztrált, 65 indult el végül, többek közt olyan nagy nevek, mint a MNEB döntős WiLD MultiGaming, vagy éppen ennek és a tavaszi Stay &Play kupának a győztese, a Team Plague.

Meglepetés lett mégis a vége: az Illés Akadémia Spirit megverte előbbi csapatot az elődöntőben, utóbbit pedig a döntőben. Lássuk hogy alakult a finálé!

Az első meccsen egy agresszív counter jungle-nek köszönhetően Malacko1 first bloodot szerzett Kha’zixon, majd előnykét kihasználva 6 perc környékén sárkányt is hozott csapatának: hamar megmutatta dominanciáját a Team Plague. Végül kicsit szorosabb lett a középjáték, azonban nem hagyta elillanni a kezdeti előnyt a Plague, végjátékban pedig a jobb kompozíciónak köszönhetően (Karthus leginkább) ők voltak az erősebbek, így 30 percnél le is zárták az első meccset. 1-0. 

Az Illés durván bekezdett: botot szétdive-olták Pantheont kihasználva, 7-1-re vezettek killek terén mindössze 13 perc alatt – végül 36 perc alatt le is zárták a találkozót, pedig az utolsó percben még egy Elder Drake-et sikerült elcsípnie a Plague-nek. 1-1.

Három meccsig tartott tehát az összecsapás, és ismét egy agresszív, 3 perces dive az, ami megadta a meccs alaphangját: Véghzet (Camille) és CrankZ (Shen) hozott first bloodot mydayy-en (Kayle). Ezt az előnyt nem engedte el Véghezet, a 13. perc környékné már 3 szintje volt ellenfelén, könnyedén vissza is kényszerítette a vonalról csere után. Ezt az előnyt végül sárkánnyá konvertálta az Illés: 25 percnél már 3-1 volt a javukra, az 5 killel álló Camille ellen igencsak nehéz játszani szűk területeken. Végül egy blue környéki harc alakult rosszul a Plague számára, melyből 34 perc után endelt az Illés, megnyerve a kupát. 2-1. 

A csapat edzője meg is emlékezett Facebookon a kupáról:

Illés Akadémia Spirit LOL! A tegnapi napon óriási sikert aratott a Spirit League of Legends ötöse a Stay and Play…

Közzétette: Illés Akadémia Spirit – 2020. szeptember 28., hétfő

Gratulálunk az együtteseknek és köszönjük a részvételt és a kupa nyomon követését mindenkinek!

Keserédes hírt kell közölnünk veletek, ugyanis Patrik "bodito" Boda rég óta hű társunk pihenőre megy. Ennek az oka, hogy…

Közzétette: Budapest Five – 2020. szeptember 28., hétfő

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva