R6

Újfent a csúcson: a Salamander húzta be az őszi Stay & Play Gamer kupát is!


Íme a kupa összefoglalója.

Hétvégén zajlott le a Nemzeti Gaming és eSport Sportági Szövetség által szervezett Stay & Play Gamer Cup, mely szombati játéknapján a Rainbow Six Siege volt terítéken. Aki kíváncsi a meccsekre, belepörgetne utólag is, az Strike Twitch csatornáján teheti ezt meg, aki F4uW-vel együtt castolta végig a versenyt.

Lássuk a végeredményt!

31 csapattal indult el a kupa, így összességében öt csapatot kellett maga alá gyűrnie annak, aki el akarta hozni a 100 000 forintot.

Jó pár nagyobb név is részt vett a versenyen, így nem volt meglepő, hogy a döntőben is ismerős arcokat láthattunk: egyik ágon a Yokai-t gyűrte maga alá a Salamander, míg másikon a Lucky Strikes csapatán masírozott át a WiLD MultiGaming csapata.

Az első pályát a Salamder (Oregon, 7-2), míg a másodikat a WiLD hozta el (Consulate, 7-3) viszonylag simán, így a döntő érdekesen indult: két valamilyen szinten (legalábbis végeredmény tekintetében) egyoldalú találkozót hozott a finálé, érdekes kérdés volt, hogy az utolsó pályán kiélezettebb lesz-e a párharc – spoiler: az volt!

Végül a mindent eldöntő harmadik pálya Kafé volt, ahol a csapatok igencsak óvatos játékkal kezdtek, érződött a tét – 15 másodpercnél például még 4v4 volt a felállás! Kiélezett küzdelmet és hatalmas fordításokat láthattunk: már 5-3-ra, aztán 6-4-re is elhúzott a WiLD, végül hosszabbításra (6-6) mentette a mapet a Salamander. Itt egy defuser lerakás után jöttek vissza (7-6), végül noha egy nagyon jó flankelést láthattunk zhoxktól, de az 1v3 szituációt már ő se tudta visszahozni: 8-4-re vitte Kafét a Salamander és ezzel összesítésben tavasz után ismét övék a kupa!

Érdekesség: az utóbbi egy évben mapet sem vesztett a Salamander magyar csapat ellen (melyben persze benne volt, hogy tavasszal barátságos meccs lett a Stay & Play döntőjéből), ezt a sorozatot szakította meg a WiLD.

Gratulálunk az együtteseknek és köszönjük a részvételt és a kupa nyomon követését mindenkinek!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva