Call of Duty

20.000 csalót bannoltak a Season 6 kezdetekor! | Bye-bye EngineOwning!


Akad olyan, akit élő adásban értek tetten!

Az Activision a Warzone megjelenése óta többfajta újítással, intézkedéssel harcol a csalók ellen, sőt, legutóbb már az egyik legnagyobb cheat programokat készítő és azokat árusító oldalt citálták bíróságra, melynek következménye az oldal törlése és egy nyilvános bocsánatkérés lett. Viszont még így is szignifikáns problémát jelentenek, amire úgy néz ki, egyelőre nincsen végleges gyógyír.

Az egyik legnagyobb cheat program készítője bocsánatot kért és lekapcsolt mindent!

A legújabb értesülések szerint, az Activision a Season 6 premierjekor (és közvetlenül azt megelőzően) szinte azonnal bannolt 20.000 játékost valamilyen cheat program használata miatt.

A héten korábban előfordult olyan is, hogy egy streamer, név szerint Nick ‘Wagnificent’ Wagner élő adásban, egy Warzone meccs közepette kapott tiltást, amit a streamer először értetlenkedve fogadott, azt hitte ugyanis, hogy valaki épp megvicceli. Igen ám, csakhogy ezzel egy időben az EngineOwning csalásokra specializálódott oldal alapján a CoD Modern Warfare 2019-hez elérhető csalásokat az Activision észlelheti (nagy eséllyel fogja is), ami azt jelenti, hogy az oldal csalásait használó játékosok a PC-jük alaplapja alapján bannolhatóak.

Azok a játékosok, akik Wagnerhez hasonló üzenetet kaptak a játékba belépve, esetleg játék közben, nagy valószínűséggel permabannt kaptak az EngineOwning használata miatt.

Kép: Vice

Persze nem Wagnificent az egyetlen nagyobb játékos, akit így kapnak csaláson, de Twitteren és Redditen is bőséggel látni olyanokat, akik értetlenkedve állnak a mostani tiltás előtt, és vagy tagadják a csalást, vagy miután megtudták miért nem tudnak játszani hallgatásba burkolóznak.

A csalók elleni harc viszont itt még nem ért véget, és az is egészen valószínű, hogy a most tiltottak egy része, ahogyan mindig  megtalálja a módját a visszatérésnek. Mindenesetre egészen üdítő, hogyha csak egy időre is, de egy újabb bástyáját vesztette el a csalásokat pénzért kínáló oldalak eddig rendíthetetlennek tűnő vára, ami remélhetőleg egyszer végleg ledől majd.

Az októberi ingyenes Gold játékok jók, de nem szaladunk tőlük a szomszédba!

(Forrás: Vice)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva