Gaming

Már billentyűzeten is játszható a Skyrim! | Napi WTF!


Lassan már nem lesz olyan eszköz, amin ne lehetne Skyrimezni!

A The Elder Srcolls V: Skyrim vitán felül az egyik legjobb szerepjáték, ami valaha készült, az utóbbi években viszont már inkább a videojátékos közösség legnagyobb mémjeként szolgál. A Bethesda remeke ugyanis – kisebb túlzással élve – már minden létező képernyővel rendelkező elektronikai eszközre megkapta a maga portját, és a The Elder Scrolls VI megjelenéséig még egészen biztosan gyarapodni is fog ez a repertoár.

Kezdve rögtön a Mr_Murdoc nevű redditer által megosztott megoldással, amivel a Skyrim egészen konkrétan a billentyűzetén található apró kijelzőn fut. 

A látvány persze meg sem közelíti az eredetit, itt ugyanis érthető okokból csak egyszínű pixelpontokból áll össze a kép, de még így is felismerhető benne a legendás RPG kezdő képsorai.

So, I got Skyrim running on my keyboard. from skyrim

A billentyűzet egyébként egy SteelSeries Apex 7 TKL, aminek a jobb felső sarkában található egy OLED kijelző, amit nyilván nem pont a Skyrimre találtak ki. A játékot úgy sikerült egyébként megjelenítenie a periférián, hogy a Steel Series Engine 3 applikáció segítségével tükrözte a PC-je képét a billentyűzetre, tehát van benne egy aprócska csalás. Az Apex 7 hazánkban jelenleg olyan 55-70.000 forint körüli kereskedelmi áron mozog, így nem pont a belépő kategóriába tartozik, ettől függetlenül egészen elképesztő, hogy mikre nem képes az emberi fantázia és leleményesség.

A Skyrim mellett a Doom első része az a játék, ami hasonló mémes magasságokba volt képes emelkedni, legutóbb például egy terhességi teszten sikerült elindítani az ID Software klasszikusát, ami attól függetlenül is megmosolyogtató teljesítmény, hogy a két cím között közel 20 év húzódik.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva