Counter Strike

Jókora előrelépés: Valorant és CS:GO klub csapatok a Lenovo Legion Honvéd E-sport Akadémián


Sajtótájékoztatót tartott az egyesület a mai nap során.

Az esport töretlen fejlődése már itthon is meglátszik: számos futball csapatnak van esport részlege is, ezek közül az egyik a Lenovo Legion Honvéd E-sport akadémiája. A Budapesti Honvéd Sportegyesület 2017-ben állt be az esport mögé a Lenovo Legion támogatásával: FIFA, LoL és CS:GO edzéseket tartottak kezdetben – azóta két másik játékban, Fortnite-ban és PUBG-ban is lehet fejlődni a segítségükkel, ráadásul mindezt már online is megtehetjük.

Nem kis nevek vannak a szervezet mögött: Török Balázs “Kodiak” az egésznek az arca, Mezei Péter “Cobain” pedig a szakmai igazgató. Az egyesület október 6-án sajtótájékoztatót tartott a Dózsa György úton, ahol fontos bejelentést tett Mezei Péter: esport csapatot igazolt a Honvéd, méghozzá két játékban is!

Aki követte a Stay & Play Gamer Cupot, annak ismerős lehet a HellóRöfik (arbie, Camper, C7upiX, Kamion, sebi) név: Valorantban 4. lett a csapat, CS:GO-ban pedig az ezüstöt szerezték meg, mindössze a Budapest Five tudta legyűrni őket.

Az új csapattal kapcsolatban a legkülönlegesebb az a hibrid “funkció”, amit a játékosok betöltenek: mind a két fentebb említett játékban versenyezni fognak. Függetlenül attól, hogy a CS:GO után a Valorant valóban nem egy megtanulhatatlan játék, azonban mégis jelentős eltérések vannak – “Cobain” szerint ha mindig csak arra a játékra fókuszálnak, amelyben verseny vár rájuk, akkor képesek lehetnek megugrani ezt az akadályt.

A Metabro stábja is kint volt a bejelentésen, interjú is készült, ezt lentebb tekinthetitek meg:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva