Valorant

Egy hét múlva jön az Act III, méghozzá számos újdonsággal!


A szerverválasztás, a meccskeresés és a rangsorolás is változik.

Már csak egy hét van hátra az Act II-ből, október 13-án pedig elstartol az Act III, így érdemes a Battle Pass-ra is odafigyelni, már amennyiben megvásároltátok. Persze az új Act nem csak új BP-t rejteget, a leendő változásokkal kapcsolatban pedig most a Riot munkatársai is megszólaltak.

A fejlesztők részéről ezúttal Joe Ziegler és David Cole nyilatkozott, akik elmondták, hogy az Act III esetében prioritást fog élvezni a kompetitív játékmód, amely több szempontból is változások elé néz.

MECCSKERESÉS, RANGOK

A rendszer szigorúbban fogja nézni a meccset keresők rangját és mostantól 6 tier helyett már csak 3 tier különbség lehet a játékosok között. Példa: Diamond 1-esként korábban Radiant-tal is összefuthattál, de most már legrosszabb esetben is csak Immortal 1-et kaphatsz.

Természetesen ez mindkét irányba igaz, tehát a szerveren nem lehet három szintnél nagyobb különbség a legkisebb és a legnagyobb rangú játékos között. Ez viszont azt eredményezi, hogy különböző rangú barátok nem feltétlenül fognak tudni együtt játszani. A Riot erre megoldást ígért, de ahogy mondták, nekik elsődleges szempont, hogy kiemelkedő legyen a solo/duo tapasztalat.

PREFERÁLT SZERVER

A játékba megérkezik a szerverválasztás lehetősége, azaz te dönthetsz majd arról, hogy milyen szerveren szeretnél játszani. Azt nem garantálják, hogy ez 100%-ban így is lesz, de a hibázás lehetősége minimális. Ez a pingeden is segíteni fog, illetve abban is, hogy a régiódból kapj társakat.

IMMORTAL-TÓL CSAK A GYŐZELEM SZÁMÍT

Az Immortal és Radiant rangú játékosoknál már 100%-ban csak az fog számítani, hogy az adott meccsen milyen eredmény és mekkora különbség született. Ez egyelőre tesztelési fázisban lesz, de ha jól fog működni, akkor a többi rangra is átültetik. Ez azt jelentené, hogy – a mostani rendszerrel ellentétben – az egyéni mutatók (kill, assist, combat score, stb.) már nem számítanának többé.

ÚJ PÁLYA, ÚJ ÜGYNÖK?

A Riot korábban azt ígérte, hogy minden Act-ben új ügynök és minden Episode során új pálya érkezik. Előbbi tehát most lesz majd aktuális, viszont az eddigi információk és szivárogtatások alapján nem lenne meglepő, ha egy új pályát is kapnánk. A jelenlegi négy nem túl sok, ráadásul a First Strike itt van a küszöbön, ahol valószínűleg a Riot is már inkább öt pályával kalkulálna.

JELVÉNY

Az első két Act-hez hasonlóan a harmadik során is érdemes gyűjteni a győzelmeket a kompetitív játékmódban, hogy az Act végén minél szebb legyen az a jelvény.

EPISODE 2

Ahogy azt már fentebb is említettem, figyelni fogják az Immortal/Radiant játékosok tapasztalait az új szisztémával kapcsolatban, és adott esetben az Episode 2-ben már minden rangnál a W/L rendszer lenne jelen. Ezenkívül azt tervezik, hogy Immortal-tól már csak solo/duo meccskeresés lehessen, illetve úton van egy régió-alapú, publikus ranglista is, amit már számos játékból ismerhetünk.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva