Gaming

Stay and Play 2020: 5000+ nevező, közel fél millió elért ember, adományozás – Számokban a sikeres szezon


Visszaemlékezünk a Stay & Play Gamer Cup idei évére.

Lezárult a Nemzeti Gaming és eSport Sportági Szövetség Stay & Play Gamer Cup őszi sorozata is. Ezúttal öt játékban indulhattak a versenyzők: Fortnite, Counter Strike: Global Offensive, Valorant, Rainbow Six Siege és League of Legends kupákat is rendeztek a szervezők. Tavasszal indult a kezdeményezés, akkor még FIFA 20 és a PUBG is a játékok között volt, ősszel viszont  a helyükre került a Riot Games elképesztően sikeres új FPS-e, a Valorant.

A zárás kapcsán összeszedtük, hogy miként nézett ki számokban a két kupa, íme a visszatekintő!

Az esport népszerűségének növekedése

A Nuus.hu oldalán lehetett már olvasni tavasszal egy átfogóbb írást, mely igencsak messziről kanyarodik, de jól bemutatja, hogy milyen villámgyorsan fejlődik az esport:

Áttörés az e-sportban? Minden idők egyik legsikeresebb hazai online kupáját rendezték áprilisban

Az előrelépés napjainkban is tapasztalható: a vírusjárvány által lelassított élet új utakat nyitott meg az online világ irányába, melybe a Szerencsejáték Zrt. is bekapcsolódott nemrégiben. Bő egy hónapja már lehetőségünk van esport versenyekre is fogadni:

Szintet lépett a Szerencsejáték Zrt.: immáron e-sportra is lehet fogadni, 14 játékkal startol az új funckió

Növelte a kupa súlyát az is, hogy a Stay & Play mögé beállt Kiss Norbert kétszeres Kamion Európa-bajnok versenyző, méghozzá kupa és a jótékonysági akció fővédnökként.

Tavasszal már bizonyított a sorozat, ami a piaci szereplőknek is feltűnt: ősszel már a Philips szponzorálta az esemény. Ha épp borotva vásárlás előtt vagy, akkor a gamer kuponkóddal még mindig 25%-kal olcsóbban vehetsz ilyesmit erre a linkre kattintva!

Számokban a Stay & Play Gamer Cup tavaszi és őszi szezonja

Ennek kapcsán a Nemzeti Gaming és eSport Sportági Szövetség alelnökét, Szalai Ádámot kértük meg, hogy nyilatkozzon mennyire sikerült megmozgatni a játékosokat.

“A Stay & Play Gamer Cup célja alapvetően két dolog volt: az egyik a vírusjárvány okozta otthoni unalom elütése, a másik pedig az online oktatásra rákényszerült hátrányos helyzetű diákok digitális eszközökkel való támogatása – egészen pontosan a Mátrix Közhasznú Alapítvány Számítógép Álom projektjét támogattuk. Utóbbi kapcsán örömmel nyilatkozhatom, hogy nem sokkal kevesebb, mint fél millió forint (410 000 egészen pontosan) folyt be erre a célra, melyért nagyon hálásak vagyunk mindenkinek!”

“Ami pedig az unalom elütését és a közösség megmozgatását illeti szintén nem lehet okunk panaszra: több, mint 5000 játékos nevezett ősszel és tavasszal összességében, 30 különböző csatornán lehetett nézőként is követni az összecsapásokat és összességében közel fél millió embert sikerült elérni.”

“Külön öröm volt a visszatérő influencereket ismét látni: olyan nagy nevek biztosították közvetítés során mindkét évadban a szórakozást, mint Kiss Ádám “AK” és Paksai Bálint “Paresz” League of Legends-ben, valamint Szabó Roland “Strike” Rainbow Six Siege-ben – mindannyian megmutatták, hogy a “kommentátori székben” is képesek helytállni, nem csak a pályán.

Ha már közvetítés, ez különösen jól alakult, az alábbi számokat érdemes kiemelni:

  • Több, mint 134 óra közvetítés ment le összesen.
  • Több, mint 3 000 000 percnyi megtekintést tudhatunk magunk mögött.
  • Az élő megtekintés 385 069 volt.
  • 165 247 egyedi nézője volt ezeknek.
  • A rekord pedig 3000 feletti egyidjű néző.

Hogyan tovább?

Egyelőre a szövetség egészen pontos részleteket nem árult el, azonban egy biztos: folytatódni fog a versenysorozat, így aki lemaradt volna, vagy egyszerűen újra szeretné megmérettetni magát, annak a jövőben is lesz lehetősége. A jelenlegi tervek szerint még 2020-ban (év végén) visszatér a sorozat, immáron bajnokság formájában.

Mi pedig köszönjük, hogy velünk tartottatok a kupa során, a bajnokságról természetesen első kézből értesítünk titeket majd!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva