Gaming

Itt vannak az első PlayStation 5 kompatibilis SSD-k, és bizony nem lesznek olcsóak!


Nem lesz olcsó a külső SSD a PlayStation 5-höz sem!

A következő konzolgenerációt nagyon úgy tűnik, hogy nem ússzuk meg külső SSD vásárlása nélkül, ugyanis hiába az Xbox Series X 1 TB-ja és a PlayStation 825 GB-ja, egy jókora részükön előzetesen maguk a működésért felelős rendszerfájlok fognak terpeszkedni. Sokan azért legyintenek erre, mert a jelen generációs játékok méreteiből indulnak ki, és való igaz, hogy egy rövidke ideig nem lesz drasztikus növekedés, de ahogyan haladunk majd az előttünk álló generációban, úgy fognak egyre nagyobb helyet követelni maguknak a játékok.

A Microsoft korábban már bemutatta a maga megoldását az Xbox tárhelyének növelésére, és lehetett ugyan számítani arra, hogy nem lesz egy olcsó mulatság, azért a 70.000+áfás árcédulát látva sokaknak elkerekedhet a szeme, sőt, be is zavarhat akár az Xbox Series S eladásaiba is.

A Sony viszont hivatalosan még nem mutatta be a saját variánsait, de ez nem jelenti azt, hogy ne maradnánk opció nélkül. A Western Digital-on ugyanis feltűntek az első olyan next-gen SSD-k, melyek elméletben kompatibilisek a PlayStation 5-tel. A szabványuk (SN850 NVMe) teljesen megegyezik, így általuk nagyjából ki lehet következtetni a Sony saját, hivatalos PS5 mellé ajánlott külső SSD-inek árát.

A Western Digital WD_BLACK™ SN850 NVMe™ SSD-je három különböző méretben érkezik: 500GB, 1 és 2 TB, de egyikük sem olcsó mulatság. A legkisebb viselhető 150$-ba, olyan 45-50.000 forintba fog kerülni, az 1 TB-os az Xbox Seagate-hez hasonlóan 70.000 forint körül lesz várható, míg a 2 TB-os ultragyors SSD szinte egy PS5 árért lesz megvásárolható a maga 450$-os, 130-140.000 forintos árán.

Kép: Western Digital

 

Ez alapján pedig minimum hasonló, de inkább egy picivel magasabb árra lehet számítani a PlayStation 5 mellé érkező külső SSD-k esetében is, mint amennyiért a Microsoft árulja a sajátját.

Ez viszont azt is jelenti, hogy azok a játékosok, akik szeretnek egynél több játékot is a konzolon tudni, esetleg aktívan pörgetnek multiplayer játékokat is (helló CoD 200+ GB), azok jobb, ha a konzol ára mellett elkezdenek félretenni egy next-gen SSD-re, ugyanis pár év múlva bizony nem lesz már számukra elegendő az alapértelmezett pár száz GB a gépen. Azt viszont nem tudni, hogy a Sony is tervez-e több méretűvel előállni, azzal ugyanis jócskán tudna könnyíteni a játékosok pénztárcáján.

(Forrás: Western Digital)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva