Tech

Meg lehet nyugodni: A PlayStation 4-es játékok 99%-ával tudsz majd játszani PlayStation 5-ön!


Az előző generáció címei közül szinte mindegyik gond nélkül fog menni a Sony legújabb konzolján.

Alapjában véve érdekes dolog a visszafele kompatibilitás, hiszen hiába hangoztatja sok játékos, hogy mekkora szüksége van rá, a konzolgyártók által közzétett adatok szerint a valóság az, hogy meglepően kevesen élnek ezzel a lehetőséggel. Nekik viszont jó hír, hogy a Sony november 19-én debütáló következő generációs konzolján szinte az összes PlayStation 4-es játékkal lehet majd nyomulni, amik közül pár még extra tuningot is fog kapni a fejlesztők részéről.

PlayStation 5 Showcase: Az új konzoltulajoknak fog leginkább kedvezni a PlayStation Plus Collection!

Szeptember közepe óta tudjuk, hogy a Sony a PlayStation 5 megjelenésére kibővíti a PlayStation Plus szolgáltatást, aminek hála a 2-3 ezres havi díjért cserébe a havonta cserélődő PlayStation 5 játékokon túl több, legendás PlayStation 4 játékot is meg fogunk kapni, amíg él az előfizetésünk. Sokáig viszont nem tisztázták, hogy ezeken túl milyen PlayStation 4-es alkotások lesznek még elérhetőek, de most kiderült, hogy az előző generációra megjelent játékok több mint 99%-a futtatható lesz az új konzolon, ami több mint 4000 alkotást jelent.

Mindez a gyakorlatban úgy fog kinézni, hogy a PlayStation 5 Digital Edition esetén a digitálisan megvásárolt játékokra lesz érvényes – hiszen ugye nincs lemezmeghajtó a konzolban -, míg a blu-ray olvasós PlayStation 5 konzol esetében pedig a digitálisan és a lemezesen megszerzett alkotásokkal fog működni a dolog. A PlayStation 5 egyébként egyből be fogja húzni a korábban bezsákolt játékaidat, amint bejelentkezel rá a PlayStation Network accountoddal, ráadásul a vadiúj konzolon több esetben magasabb felbontás mellett sokkal jobban fog futni az adott cím és még a legújabb felhasználói felület is meg fogja spékelni a játékélményt.

Persze, ezek közé a PlayStation VR játékok is bele fognak tartozni, amik futtatásához a PlayStation 5 konzolon túl szükséged lesz egy PlayStation VR headsetre, egy DualShock 4 kontrollerre, vagy PlayStation Move vezérlőre, valamint egy PlayStation 4-es kamerára, mivel a PlayStation 5 HD kamera nem lesz kompatibilis a PlayStation VR-ral. További fontos infó, hogy a PlayStation 4-es mentéseket és játékadatokat hálókábelen, USB-s hordozható tárhellyel, vagy wifin keresztül tudjátok majd átmozgatni PlayStation 5-re, de aki PlayStation Plus előfizető, az a legtöbb dolgot szimplán meg tudja majd oldani felhőn keresztül.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva