Gaming

A Nacon bemutatta a Game Pass-ra és az új Xboxra tervezett kontrollereit!


A Game Pass streaming mellé egy remek hordozható mobil kontrollert keresel?

A Microsoft már a Game Pass-ba integrált xCloud hivatalos bétája előtt leleplezte az első, kifejezetten mobilos játékra tervezett kontrollereit, melyeket elsőként a Razer, a PowerA és a 8BitDo szállította. Idő kérdése volt csupán, hogy egy újabb külsős hardvergyártó is lepaktáljon a redmondiakkal annak érdekében, hogy az előbbieken túli alternatívát kínáljon az Ultimate előfizetők számára, és bizony jött is a Sony-val nagy barátságban lévő Nacon, ami a cloud gamingen túl is képes volt villantani egy s mást.

Nacon MG-X széria

Az MG-X szériát – mint a képeken is látható – kifejezetten az Xbox Game Pass streamingjére tervezték. Míg a felső (MG-X) a Razer Kishi, kicsit a Nintendo Joy-Con-ra hajazó megoldását vette alapul, addig az alsó (MG-X Pro) a PowerA MOGA XP7-X Plus mobilra pattintható félkontrollerét idézi.

A különbséget mindkét esetben a minőségben kell keresnünk, ugyanis a Nacon jóval szerényebb árkategóriát céloz meg elődeinél, úgy pedig értelemszerűen olcsóbb is lesz azoknál. 

A gyártó ezzel pedig egy új szériát is megkezd, amibe kifejezetten a Microsoft szolgáltatásához érkeznek majd termékeik.

Pro Compact

A Pro Compact már az Xbox Series újgenerációs masinához készült. A kontroller kialakítása amolyan Nintendo Witch-Google Stadia hibrid, míg a gombkiosztást (kibővülve a Share gombbal) és az aszimmetrikus analóg elhelyezést az Xbox kontrolleréről mentette át. A Nacon ezzel a megoldásával egyértelműen a casual réteget célozza meg, így az Xbox Series konzolok mellé járó gyári Microsoft kontrollereknél olcsóbban lesz majd kapható, így viszont már könnyebben nézhető el a vezetékes csatlakozója is.

Revolution X

A Revolution X az igazi újgenerációs nagyágyúja a Naconnak, amit mind az Xbox Series X, mind a Series S is támogatni fog. Az új Xboxok első professzionális kontrollere, mely sokban hasonlít a Microsoft saját Elite szériájához; teljesen testre szabható gombok, hátsó gombkiosztás, cserélhető kiegészítők, mindezt természetesen a legjobb anyagokból elkészítve. A kontroller mellé egyébként jár majd egy hordozótáska is, ha szeretnénk magunk mellett tudni a drágaságot.

A Nacon-féle újgenerációs Xbox kontrollerek leghamarabb 2021. első negyedévében debütálnak, pontos dátumot egyelőre még nem osztottak meg.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva