Gaming

A konzolgeneráció igazi nyertese a PC lehet?! | Érdemes-e most PC-re váltani?


Érdemesebb PC-t venni mint konzolt? A NextLevel legújabb kibeszélőjében ennek járunk utána!

Míg minden a konzolgenerációs versengésről szól, a PC szépen lassan, de annál biztosabban ismét elhúz a konzolok mellett. Noha most leginkább nem is a technológiai különbségekről van szó, pedig azon a téren is találni érveket a PC mellett, hanem sokkal inkább arról a tendenciáról, miszerint egyre inkább tűnnek el a kifejezetten konzol exkluzív címek, de ennél is pontosabban: egyre inkább elmosódnak a platformok közötti különbségek.

A Microsoft taktikáját ismerjük: a redmondiak eltökélt szándéka, hogy minden egyes belsős fejlesztésű játékuk megjelenjen Xbox-ra és PC-re egyaránt – a játékosok legnagyobb örömére. A Sony viszont csak az utóbbi időben döntött úgy, hogy az ezidáig PlayStation-only játékait – még ha nem is az összeset, és nem is rögtön – de megjelenteti PC-re is. 

Ezek mellett a Microsoft legnagyobb fegyverténye, a Game Pass számítógépeken is elérhető, így havi 3000 forintért több száz játékkal játszhatunk. Érdemes ide sorolni a Sony PS Now szolgáltatását is, mely szintén egy nyomott havidíjért cserébe enged hozzáférni olyan játékokhoz, amik nem jelentek meg, vagy nem is fognak megjelenni PC-re.

Persze ezeken túl is van élet, az Epic Games folyamatosan ontja magából az remekebbnél remekebb ingyenes játékokat, de érdemes megemlékezni a Humble Bundle akcióiról, illetve a Steames időszakos leárazásokat is fokozottan érdemes nyomon követni. Ha mindez nem lenne elég, akkor jobb ha tudjuk, hogy a Microsoft PC-re is elhozza majd a letöltésmentes felhőből való játékot, de ott van a GeForce Now szolgáltatás is, így ezeknek köszönhetően ma már egy közepes, vagy annál gyengébb gépeken is tudunk a legújabb játékokkal akár maximális beállításokkal játszani.

Mindennek egyetlen feltétele van: a megfelelő internetkapcsolat, ez viszont az 5G elterjedésével egyre kevesebbeknek okoz majd problémát, de már egy mostani közepes otthoni előfizetéssel sem fogunk sok falba ütközni.

De akkor most tényleg megéri PC-re váltani? Ezt a kérdést próbáltuk meg alaposan körüljárni, így ha érdekel mi a konklúziónk, érdemes lehet megnézned a legújabb NextLevel kibeszélőnket, aminek hosszabb, vágatlanabb, úgy pedig teljesebb változatát a legtöbb podcast applikációban is megtaláljátok – hamarosan!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva