Gaming

Már egy hűtőn is elfut a Doom Eternal, köszönhetően a Game Pass-nak!


Mi ez, ha nem a géming jövője?

A Microsoft nem titkoltan több fronton közelíti meg a generációváltást. Az egyik oldalon ott van a hagyományos, minden tekintetben next-gen erőgép, a fizikális masina, az Xbox Series X, ami egyben az Xbox 360-nal szerzett, de azóta csúnyán megkopott Xbox renomét is hivatott visszaállítani. A másik oldalon ennek szöges ellentéte, mondhatni vetélytársa, a hosszú-hosszú évek fejlesztésének félkész, de egészen pazarul működő gyümölcse, az xCloud játékstreaming, amit a Microsoft nem átallott egy az egyben beépíteni az Xbox Game Pass Ultimate előfizetési modelljébe.

A Game Pass-os xCloud minden – minimum 6.0-ás – Androidot futtató eszközön elfut, egyéb igénye csupán a megfelelő sávszélesség és egy kontroller. Az Apple eszközein egyelőre nem érhető el a szolgáltatás, méghozzá az almások sokak szerint túlzóan szigorú szabályaik miatt.

Arra azért valószínűleg senki sem számított, hogy előbb fogunk egy hűtőn játszani a Game Pass-os játékkínálattal, mint iOS-en, de a helyzet az, hogy igen. Richard Mallard saját Samsung Family Hub okoshűtőjének portré módjában sikerült gond nélkül elindítania a Game Pass applikációt, amit aztán a Doom Eternallal demózott is – ami tulajdonképp egy extra mémforrás, ugyanis az eredeti Doom-ot valóban mindenen próbálják elindítani, az Xbox Series X pedig hűtős mémeket kapott.

A legtöbben persze nem egy okoshűtőről fognak játszani, és gyanítom a Microsoft sem fogja beleírni a kompatibilitási listába, azért egészen vicces, hogy ilyen mód hamarabb érhető el a Game Pass egy hűtőn, mint az Apple készülékein. Az Xbox divízió vezetője, Phil Spencer bejelentette ugyan, hogy dolgoznak egy böngésző alapú megoldáson, amivel talán megkerülhető lehet az Apple szigorú szabályzata, ezt 2021. második felénél előbbre nagyon senki se várja.

Ez persze már csak azért is lehet különös, mert az Amazon is beszáll a játékstreamingbe a saját megoldásukkal, a Lunaval ők viszont abszolút zöld utat kaptak az almásoktól. Ezt persze meglepőnek közel sem lehet nevezni, ugyanis nem most fordul elő először, hogy a két cég között egy asztal alatti megállapodás köttetik – ebből korábban pedig voltak is óriási balhék és perek, sőt, valamelyest az Epic Games-el való összetűzés is onnan eredeztethető. Az Amazon videojátékos szférában aratott eddigi sikereiből kiindulva a Microsoftnak nincs sok félnivalója, ellenben az Apple-el, akikről ha ismételten kiderül, hogy egyéb haszonszerzés céljából állapodtak meg fű alatt a Lunaval kapcsolatosan, akkor ezúttal komolyabban is megüthetik a bokájukat, mint az Epic-el szemben.

Ezek után pedig jöhetnek a mémek, min futhat még el így a Doom Eternal, ha már az eredeti Doom szinte mindenen?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva