Counter Strike

Budapest Five menetelés, es3tag csapatváltás, BLAST tippjáték – Pre-Fire Predictions #16


Lemaradtál a legutóbbi Pre-Fire adásról? Sebaj, olvasd el összefoglalónkat!

Tudjuk, hogy nincs mindenkinek ideje arra, hogy élőben kövesse velünk végig az adásokat, ezért gondoltuk összeszedjük nektek, hogy miről is beszélt Balázs és Bence ezen a héten.

Ezen a héten – rendhagyó módon – nem hétfőn, hanem csütörtökön került sor az adásra, viszont a jövőben a már jól megszokott hétfő esti 20 órás kezdéssel folytatjuk majd. Ami még újdonságnak bizonyult a korábbi adásokhoz képest az az, hogy egy hallgatót is sikerült bevonnunk a műsorba. Ezúton is szeretnénk megköszönni Szöcskének a közreműködést. Amennyiben Te is szeretnél a műsor részese lenni, nincs más dolgod, mint élőben követni az adásokat.

1. HLTV világranglista
Az Astralis ismét a trónon: es3tag-gel sikerült kiharcolniuk az elsőséget, viszont a fiatal dán tehetség már az új Cloud9 felállást erősíti. Bubzkji vagy Xyp9x tudja majd érdemben pótolni, hogy ez az első hely tartós legyen? Egyik játékost sem láttuk már jó ideje pályára lépni. A NAVI jelenleg a harmadik helyen tanyázik. Furcsa látni, hogy a s1mple-féle ötösfogat erős a nagyobb csapatok ellen, de a kisebb CIS alkulatok ellen mindig botlanak.

A FaZe nyolc helyet javított a tabellán, gyönyörűen meneteltek végig az IEM New York-on, a teljesítményük mégis túlságosan ingadozó, kiszámíthatatlan.
Ez a csapat talán a legnagyobb kérdőjel a jelenlegi profi CS:GO mezőnyben. Ha nem sikerül a DreamHack Open Fall-on is jó eredményt elérniük, jöhet végre a G2 NiKo?

A friss HLTV világranglista első tíz helyezettje.

2. Es3tag -> Cloud9
Az amerikai szervezet 2,1 millió dollárért tudta megszerezni az Astralis játékosát. Adja magát a kérdés, hogy ki járt jobban ezzel az üzlettel? Ha csak az anyagi részét nézzük, akkor a dán csapat az egyértelmű győztes. Viszont játékos szemszögből már inkább bátor ez a döntés. Otthagyni egy fixen erős, stabil csapatot egy másik régióért és egy olyan játékosokkal tűzdelt lineup-ért, akikkel soha nem játszott együtt, az kemény vállalás. Simán benne van, hogy a Cloud9 erős lesz, de az is benne van a pakliban, hogy nem lesz semmi eredmény és kuka az egész csapat.

A Cloud9 újdonsült játékosa, az Astralis-ból távozó es3tag (HLTV).

3. BLAST Premier Fall
Hosszú idő után lesz megint egy „vegyes” verseny, azaz az NA és az EU régió csapatai újra találkoznak egymással. Szöcskével kiegészülve megpróbáltuk hárman megjósolni, hogy kik juthatnak majd tovább a csoportokból.

  • Szöcske: NAVI, OG (A csoport) – Complexity, BIG (B csoport) – Astralis, FURIA (C csoport)
  • Balázs: NAVI, Evil Geniuses (A csoport) – Vitality, BIG (B csoport) – Astralis, FURIA (C csoport)
  • Bence: NAVI, Evil Geniuses (A csoport) – Vitality, BIG (B csoport) – Astralis, FURIA (C csoport)
Vajon ki fog győzedelmeskedni a BLAST Premier Fall során?

Az adás során szóba jött még néhány téma, mint például:

  • Budapest Five menetelése a Flashpoint kvalifikáción
  • Smooya távozott a c0ntact Gaming csapatától
  • Lmbt-t felmentették a coach bug miatti eltiltása alól
  • Új felállással tér vissza a HONORIS
  • Fantasy csapat összeállítása

Ha ezekre a témák is érdekelnek, akkor nézd vissza a teljes adást! Amennyiben te is szeretnél hozzászólni a műsorhoz, tarts velünk jövő héten hétfőn, este 20 órától! Találkozunk a chaten!

Írta: Surányi Balázs; szerkesztette: Fehér Martin

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva