Counter Strike

Érdekesen értelmezik a szabályokat az IEM NewYork CIS versenyén, kivételeznek a Na’Vi-val


Koronavírusos lett Perfecto, ezért halasztották a Na'Vi meccsét. Kedden a VP a zsúfolt menetrend miatt 10 percet késett, fel kellett adniuk a mapot.

Tegnap délután játszott volna egy mérkőzést a Na’Vi a ForZe ellen az IEM New York CIS-en. Ám a meccs előtt fél órával a Na’Vi bejelentette, hogy halasztani szeretnék a mérkőzést, mert Perfecto koronavírus tesztje pozitív lett, és nem érzi jól magát.

“Egész héten rosszul éreztem magam, a napokban pedig csak rosszabbodott az állapotom. Ma pedig megjött a pozitív tesztem. Remélem, minden jól alakul, legyetek óvatosak ti is.” – írta a történtek után.

Annak ellenére, hogy a napokban betegen játszott, érdekes módon nem ő volt a Na’Vi leggyengébb játékosa. Az ellenfél kapitánya Jerry, twitteren fejtette ki, hogy szerinte ha nekik lett volna fél órával hasonló gondjuk, akkor a szervezők nem úgy bántak volna velük, ahogy azt a Na’Vi-val tették. Mindezt azért gondolhatja így, mert a hét elején a Virtus.Pro csapatának fel kellett adni egy mapot a K23 ellen, mert 10 perccel a hivatalos kezdés után tudtak volna elkezdeni játszani, mivel azelőtt egy másik tornán küzdöttek. Ráadásul a szabálykönyv azt írja, hogy minden ilyen változtatás csak az ellenfél jóváhagyásával történhet meg, a ForZe-hoz senki nem intézett ilyen kérdést.

Jerrynek nem azzal van problémája, ami történt, hanem azzal, ahogyan történt. Szerinte kivételeztek a Na’Vi-val, és valljuk be, ebben van valami igazság. Pedig elvileg a szabályok mindenkire ugyanúgy vonatkoznak…

Borítókép: hltv.org

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva