BoardGame

Megjött a Brass: Birmingham, egy héten belül két helyen is kipróbálhatod


Érdemes is rámenni, nagyjából nincs a játéknak olyan attribútuma, melyről nem lelkendezve beszélne a társasjátékos közösség.

Október, sőt az egész ősz legnagyobb, mit több az is lehet, hogy az egész év legnagyobb durranása a magyar társasjátékpiacon a Brass sorozat új részének, a Birminghamnek a megjelenése. A rendkívül népszerű stratégiai játék a XIX. századi Angliában, az ipari forradalom kellős közepén játszódik, összetett, gazdasági, hálózatépítő, lenyűgöző kombinációkkal, egyedi és izgalmas akciókártya-mechanizmussal és lehengerlő dizájnnal.

Nem csoda, hogy a hazai  kiadó Gémklub megturnéztatja rendesen: október 22-én, a hosszúhétvége első estéjén a Játsz/Mában, majd egy héttel se később, 28-án a Board Game Caféban (BGC; IX. kerület, Ferenc körút 17., alagsor) lehet kipróbálni.

Az első, csütörtök esti alkalom maga a premier az V. kerületi (Reáltanoda utca 16.) helyen este 6-tól. Az 500 forintos játékdíj előjelentkezés esetén pedig lefogyasztható. Az mondjuk kicsit furcsa, hogy egy ilyen kaliberű megjelenés mellé még hozzácsapták egy jóval kevésbé ismert és sikeres játék, a Concordia új kiegészítője, a Britannia bemutatóját is, de úgy látszik, ebben a viszontagságos, covid sújtotta helyzetben a Játsz/Ma biztosra akart menni, hogy megtöltse a helyet.

Aztán jövő hét szerdán már délután 3-tól a BGC saját (bizonyos “Zoli”, ahogy a Facebook-eventen emlegetik) játékmestere mutatja be. Játszani is lehet majd vele persze: 3-kor, 4-kor, illetve 6-kor és 7-kor kezdődnek partik, melyekre előzetes jelentkezést kérnek Messenger-üzenetben az Fb-oldalnak. A részvételi díj 500 forint, ami itt ezúttal nem lefogyasztható, mint a normál játékbemutatókon (de a helyi akciókártyák kedvezményei azért élnek), ez ugyanis Zoli Társasjátékos ABC sorozatának B mint Brass: Birmingham című része lesz.

 

 

További magyar társasjáték-megjelenés:

Ilyen is ritkán van: alig indult el egy játék a Kickstarteren, máris bejelentették a hazai kiadását

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva