R6

Coastline a legbalanszosabb, de még az sem tökéletes: nyomasztó fölényben a védő oldal


Igencsak nagy a különbség.

Nagyjából egy éve olvashattatok már nálunk a támadók és a védők közti különbségek problémáiról, akkor egy kifejezetten jó ötlettel állt elő az egyik rajongó – sajnos azóta sem valósult meg, úgy látszik nem tetszett a kiadónak, de azért érdemes ránézni:

Zseniális megoldás a játék egyik legnagyobb problémájára: így lehetne balanszolni a két oldalt

Azóta sok minden változott, új operátorok jöttek, pályákat dolgoztak át, így Get_Flanked ismét elővette a témát. A statisztika mérésre az R6 Analyist oldalát használta, mely a regisztrált játékosok statisztikáit méri csak, de a minta épp elég nagy ahhoz, hogy lássuk az erőviszonyokat. Nézzünk rá hogy a ranked rotációban lévő pályákon hogyan alakul a védők és a támadók közti erőviszony!

Nincs elérhető leírás.

Nincs elérhető leírás.

Coastline a leginkább balanszos pálya: ott mindössze 51.8%-ban nyernek a védők, ami bőven akceptálható lenne, azonban ahogy megyünk feljebb úgy egyre durvábbak az arányok: Theme Parkon 61.5%-ban a védekező csapat győzedelmeskedik! A videós is kiemeli: nonszensz, hogy ha hosszabbításba torkollik a meccs, akkor csak azáltal, hogy megnyerjük az 50-50-et, ennyivel több esélyünk van nyerni.

Az alapvető védő előnyök mellett (előkészületi fázis, bárhol lehetnek a védők, míg a támadók adott pontokon spawnolnak, stb.) az is gond, hogy 19/28 védő halála után is hatással van eszköze által a körre, míg a támadóknál ez 9/29 – és akkor még vajszívűen vizsgálta ezt a videós, beleszámolta azt, hogy a hard breach-erek fixen megnyitnak falakat, ami ugye egyáltalán nem biztos, míg a védők az előkészületi fázisban gond nélkül helyezhetik le a gadgetjeiket.

A fenti cikkben lévő javaslat még mindig megoldás lehet, de ha az nem, akkor is kellene valamit kezdeni a szituációval, mert egy év alatt csak rosszabb lett.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva