Tech

Egy fontos funkció egészen biztosan kimarad az Oculus Quest 2-ből!


Sokan nem örülnek a döntésnek!

Alig pár napja jelent meg az Oculus Quest 2, de a játékosok szinte azonnal kiszúrták, hogy az egyik olyan funkció, amit korábban szinte biztosra ígért a Facebook, most teljes egészében hiányzik a VR eszközről és azt sem tudni, hogy honnan és miként telepíthetik, ha egyáltalán lehetséges. Egészen konkrétan az Oculus Go (visszafele) kompatibilitásért felelős applikációról van szó, amivel futtathatóak lennének a budget VR-ra készült játékok és programok, pont úgy, ahogyan korábban a Quest 1 esetében már megszokhattuk.

Egyelőre viszont nagyon úgy tűnik, hogy teljes egészében le kell mondanunk erről, ezt maga John Carmack jelentette be, válaszolván az erre irányuló kérdésekre Twitteren.

A döntés hátterében valószínűleg az állhat, hogy a Go szemüveg már jó ideje halott, a Quest 1 gyártását és forgalmazását pedig az utódja érkezésével állították le, így a cég minden erejével a Quest 2 felé terelné a felhasználókat és a fejlesztőket egyaránt. Ez persze sok játékos számára azért is lehet rossz hír, mert ahhoz, hogy játszhassunk a Go-s játékokkal vagy be kell szereznünk egy korábbi szemüveget, vagy meg kell tartanunk a régit.

Mindenesetre egészen érdekes, hogy a legendás programozó nem technikai okokra hivatkozik, hanem egyszerű vitaalapon dőlt el a Go-val való kompatibilitás kérdése, ami valószínűleg a megjelenés előtt még rajta volt az eszközön (remove).

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva