Gaming

Már tölthető a frissítés, amivel iOS-en is játszhatunk az Xboxos játékokkal!


Immár Apple készülékeken is Xboxozhatunk!

Pár héttel ezelőtt fordult tesztfázisba, mostanra pedig mindenki számára elérhető az az Xbox applikáció frissítés, amivel már Apple készülékeken is játszhatunk az Xboxos játékainkkal. Rossz hír viszont, hogy ez még mindig nem az xCloud, a Game Pass streamingjét nem használhatjuk vele. A mostani frissítés “csupán” távoli hozzáférést biztosít a konzolunkhoz, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy legyünk bárhol a világon, a tabletünk vagy mobilunk képernyőjén az otthon lévő konzolunk képe jelenik meg.

Vagyis kizárólag azokkal a játékokkal fogunk tudni játszani, amik az Xboxunkra már telepítve vannak. 

Mivel remote play funkcióról van szó, bármit megtehetünk, amire az otthon lévő, immáron szerverré vált konzolunk képes: távolról elindíthatunk letöltéseket (a Game Pass kínálatából is), vásárolhatunk, előtölthetünk, partykat indíthatunk, vagy felvehetjük a játékunkat is. Ennek csupán egy megfelelő internetkapcsolat, minimum Android 6.0 és iOS 10 rendszer, illetve Bluetooth 4.0 és egy kontroller a feltétele.

Az Xbox applikációt a Google Play áruházból, vagy az App Store-ból tudjátok letölteni, esetenként frissíteni.

A Microsoft a Game Pass streaminggel kissé lépéshátrányba került az Apple készülékeken, ugyanis az Amazon megoldása, a Luna a redmondiakkal ellentétben mindennemű akadékoskodás nélkül átment az almások szigorú szabályzati rostáján. A Microsoft jelenleg is dolgozik a megoldáson, amivel elmondásuk szerint 2021. második feléig egészen biztosan nem állnak még elő.

(Forrás – borítókép: Microsoft)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva