Gaming

A Digital Foundry letesztelte, hogyan teszi szebbé az XBOX Series X a régebbi játékokat!


Akció közben az automatikus HDR funkció.

A legnagyobb XBOX rajongók már pontosan tudják, hogy kevesebb mint 3 hét múlva megérkezik a Microsoft következő generációs konzolja, aminek visszafele kompatibilitása egészen páratlan lesz. Legutóbb már megvillantottuk nektek azt, hogy az XBOX Series X-ben lévő automatikus HDR funkció milyen csodákra képes a korábbi XBOX játékokkal, de most a Digital Foundry le is tesztelte, hogy élesben hogyan működik a dolog.

Sokkal szebbek lesznek a régebbi játékok az XBOX Series X automatikus HDR funkciójával!

A srácok a biztonság kedvéért már az elején leszögezik, hogy a legújabb videójuk megtekintéséhez és az XBOX Series X mellé olyan tévét, vagy éppen monitort kell használnunk, ami támogatja a HDR funkciót, viszont, ha ezt megtesszük, akkor a látvány a legtöbb esetben önmagáért fog beszélni. Az automatikus HDR ugyanis egyszerre képes a játékon belüli színeket sokkal jobbá tenni azzal, hogy jóval többfélét tud megjeleníteni belőlük és a benne lévő fényekre is pozitív hatással van, ugyanis erősebbé teszi a kontrasztokat.

Persze, azért vannak olyan korábbi XBOX alkotások, amik a vizuális stílusuk miatt nagyobb mértékben tudnak profitálni az XBOX Series X-szel elérhető funkcióból – többek közt ilyen például a FromSoftware gyermekének számító Sekiro, a Ninja Theory féle Hellblade Senua’s Sacrifice, vagy az Ori and the Will of the Wisps -, de alapvetően szinte minden korábban megjelent játék kisebb-nagyobb mértékben szebben fog kinézni tőle.

Több helyen viszont a játékokban megjelenő statikus képek – mondjuk, egy fejlesztőcsapat, vagy kiadó logója -, illetve a különböző feliratok egyelőre természetellenesnek hatnak a funkcióval magasabbra tekert fényerősségük miatt, de ezen még biztosan fognak változtatni az új konzol megjelenéséig. Ne feledjétek tehát, hogy az automatikus HDR funkcióval is felvértezett XBOX Series X és a kistestvérének számító XBOX Series S november 10-én fog debütálni, amikről itt olvashatsz bővebben.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva