Counter Strike

“Egyik, és legfontosabb tervünk a magyar közösség erősítése, legyen az hobbi vagy versenyszerű környezet” – Flashie interjú


Interjú az inspirációról, a jelenlegi helyzetről, és a szerteágazó célokról.

Október elején indult az első adása az egyik, ha nem a legújabb esporttal foglalkozó magyar podcastnak. A műsor különlegessége, hogy nem hétköznapi játékosok vagy médiamunkások osztják meg gondolataikat egymással és hallgatóikkal, hanem a Budapest Five volt edzője Flashie, és jelenlegi oszlopos tagja Coolio. A műsor indulásának apropóján készítettünk egy interjút Flashie-vel:

-Miért indítottátok Andrással az EsportLabor podcastet? Milyen tartalmakkal álltatok elő?

Mindig is szerettünk Andrással a CS-ről beszélgetni, amikor együtt játszottunk is nagyon sokat beszélgettünk a játékról és gondoltuk érdekelné az embereket a gondolatmenetünk. Jelenleg twitchen élőben megy a műsor, aztán pedig megtekinthető YouTube-on, és meghallgatható Spotify-on a felvétel. De van videó kontentünk is pl kielemeztük az es3tag Cloud9 eladást, és a Budapest Five FLASHPOINT kvalis meccseire is volt egy preview.

-Mikor találtátok ki a műsor ötletét?

Már szerintem 4-5 hónapja is beszéltünk róla, de sosem jutott el megvalósításhoz az ötlet. Talán azért mert nem sok időnk és energiánk volt ezzel foglalkozni az állandó munka mellett. Nekem most sok a szabadidőm amióta nem coacholok, így reális lett a tervünk.

-Mi a célotok vele? 

Sok podcast van ahol az esportról beszélnek, viszont olyan szerintem kevés van ahol olyanok beszélnek róla akik személyes tapasztalatot felhasználva teszik ezt. Szeretnénk, hogy az emberek betekintést nyerjenek olyan játékkal kapcsolatos dolgokba, ahova amúgy nem tudnának. Szeretnénk újat mutatni.

-Mit gondoltok, mennyire lesz hosszútávú a projekt? 

Mindenképp hosszútávra tervezünk, amúgy nem is csinálnánk. Azt szeretnénk, ha az EsportLabor nem csak egy podcast lenne, hanem egy olyan közösség, ahol több mindenre van lehetősége a játékosoknak,hallgatóknak. Gondolok itt olyan dolgokra, amitől rohamosan fejlődhetnek majd a játékosok, pl csoportos, vagy egyéni coacholás. Ez még a jövő zenéje!

-Mennyi időt visz el az életetekből, áll mögöttetek valaki, vagy abszolút saját szerveződés a műsor?

Minden előkészületet és utómunkát én csinálok, Bandi a podcastben való részvételével és a megosztásokkal segít. A sok gyakorlás mellett ennyit tud vállalni, de én szívesen csinálok mindent, szóval ez elég. Nem áll a podcast mögött még senki, viszont a csapatunkhoz tartozik egy designer, aki nem más, mint Szoboszlai “szodani” Dániel. Nekem az esport a specialitásom, szóval elengedhetetlen Kovács “boE” Richárd, aki jártas műsor készítés terén, talán a “tanácsadó” szerep lenne rá a legmegfelelőbb, de csinált már videós arculati elemeket is.  Ők minden nap elérhetőek és sokat segítenek nekem, nélkülük nem menne ilyen gördülékenyen minden.

-Van valami extra tervetek? Mint mondjuk a discordos csapattárs keresés.

Egyik, és legfontosabb tervünk a magyar közösség erősítése, legyen az hobbi vagy versenyszerű környezet. Egyelőre csak discordon, de már van egy csapatkereső menüpontunk, ahol lehetőséget kap minden csapatozni vágyó játékos csapatot találni. Készül a weboldalunk is, ahol erre komolyabb lehetőség is lesz.

-Mikor lesz a következő adás? 

A következő adás 27-én kedden lesz, egy meglepetés vendéggel, akivel nagyon érdekes témákról fogunk beszélgetni, érdemes belenézni majd. Péntek este megtudhatjátok, hogy kiről is beszélek.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva