Gaming

VR támogatást kaphat az Xbox Series X és a Series S!


Érthető, hogy a Kinect bukása után ilyen téren óvatos a cég!

A Microsoft VR szinten komoly, sok éves elmaradásban van rivális Sony-hoz képest. A Kinect sikertelensége, amit leginkább a Xbox One megjelenésekor a mindenáron a játékosokra erőszakolásnak köszönhet, eltántorította a redmondiakat az ilyesféle technológiai újításoktól, akik így a cloud gaming és a szoftveres megoldások felé vették a fő irányt.

Az új konzolgeneráció viszont a fejlesztők szerint is egészen közel áll már a PC-hez, emiatt sokan reménykednek abban, hogy a Microsoft nyit majd az olyan külsős VR szemüvegek felé mint az Oculus, vagy a Vive. Egy Flight Simulator játékos-fórumozó, Cygnifick szerint pedig van is miért reménykednünk, ugyanis a repülőszimulátor fájljai között egészen árulkodó nyomokat talált.

A Flight Simulator PC-n hamarosan megkapja az első hivatalos VR támogatását és az sem titok, hogy a játék idővel az újgenerációs konzolokra is megjelenik. A két dolog azért érdekes, mert Cygnifick a számítógépes VR-ra vonatkozó fájl mellett a Scarlett_VR fájljait is megtalálta.

Microsoft Flight Simulator Scarlett VR
Kép: Windows Central

Ez ugyebár azért árulkodó, mert Scarlett kódnév alatt az Xbox Series X és a Series S fejlesztése futott. Korábban viszont az Xbox atyaúristene, Phil Spencer egy podcast beszélgetésben azt mondta, hogy semmi hasonlóval nem készülnek, mivel olyan fejlesztésektől venné el a forrásokat, melyek jelenleg sokkal fontosabbak, mint egy kétes sikerű kiegészítő (helló újra, Kinect).

Úgy viszont már teljesen más lenne a dolog fekvése, ha a PlayStation VR-al szemben az Xbox nem saját gyártású, hanem külsős eszközöket támogatna. Ebben az esetben a Microsoft megúszná a gyártási költségeket, de ami még legfontosabb, elkerülné az esetleges bukást. A szoftveres támogatás megoldása jelenleg nem tűnik egy megoldhatatlan feladatnak, ami ha sikerül, Spenceréknek csupán hátra kell dőlni és demózni a sikert, olyan külsős játékokkal, mint amilyen a Hitman, vagy a Squadrons. Ha nem is lesz átütő siker, de a játékosok vevők rá, akkor elő is rukkolhatnak saját fejlesztésű VR játékokkal, esetleg egy, a külsős eszközöknél olcsóbb Microsoft VR szemüveggel is.

Mindez természetesen csak feltevés, a Cygnifick által talált fájlok viszont nem kevés bizakodásra adhat okot.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva