Gaming

A PS5 kontrollere működik PC-n? Na és mobilon vagy PS4-en? Párosítható Xboxal?


Mint kiderült, egészen sokoldalú (lehetne) a PS5 új és forradalmi kontrollere, a DualSense!

A Sony a napokban küldte szét a PlayStation 5 tesztpéldányait a sajtónak és különböző tech csatornának, és ugyan a konzol részletes bemutatása még embargóhoz kötött, páran a DualSense kontrollert már bemutathatták.

A megbízható és kivételes részletességéről ismeretes Austin Evans tech youtuber élt is ezzel a lehetőséggel, és olyan érdekességeket tárt elénk, melyről eddig nem sokan, de inkább senki sem beszélt még.

A PS5 kontrollere vajon működik PC-n? Mobilhoz vagy tablethez használhatjuk majd? Esetleg kompatibilis a PlayStation 4-el? Párosítható-e Xboxhoz?

First of all: az új DualSense az eddigi DualShock kontrollerekhez képest nagyobb. Nem jelentős a méretbeli növekedés, csupán annyira, hogy kényelmesebb megfogni, és a kisebb kezű játékosok számára sem okoz majd problémát. A PS4 kontrollerének minden tulajdonságával rendelkezik, így megtalálható rajta a hangszóró, a touchpad, illetve a mikrofon. Ez utóbbiból rögtön kettőt is kapunk, de megijedni nem kell, a második (alsó) csupán a zajszűrésért lesz felelős. Ezeken felül pedig a sokat emlegetett haptikus visszajelzéssel is rendelkezik, ezt viszont játékok hiányában nem lehet még tesztelni.

De ezt mind tudjátok már jól, menjünk is tovább!

Az új kontroller tökéletesen működik PC-n és mobil eszközökön is – ez utóbbi azért vicces, mert így, ilyen formában használható Xbox játékokhoz is, köszönhetően a Game Pass streamingjének (ahogy egyébként a PS4 kontrollerét is használhatjuk). És itt jön az érdekes rész: direkt az Xbox Series X-hez csatlakoztatva a kontroller érzékeli a konzolt, sőt, a konzol a DualSense-t Xbox kontrollerként érzékeli is, ám ennél a pontnál viszont már a videós sem merészkedett tovább.

Ellenben a PS4-el, ami szintén felismeri a kontrollert, sőt, párosításra is van lehetőség, de a mikrofonon kívül nem használható rajta semmi. Ez konkrétan azt jelenti, hogy technikailag semmi akadálya nem lenne a PS4-el való kompatibilitásnak.

Ezután nem pedig marad más, mint szétszedni a kontrollert és megnézni, hogyan is fest lecsupaszított állapotában az újgenerációs DualSense!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva