Gaming

Újabb remek Game Pass-os játékok kaptak teljes érintőképernyős irányítást!


A Minecraft Dungeons-t most 10 másik játék követte!

A Microsoft megállás nélkül dolgozik a Game Pass Streaming tökéletesítésén, amibe beletartozik a mobilokra optimalizált érintőképernyős irányítás integrálása azokba a játékokba, melyekben az megoldható. Az elsődleges szempont természetesen az, hogy a kontroller nélküli irányítás ne menjen az élvezhetőség rovására, tulajdonképpen ezt emelte ki a Hellblade-et is fejlesztő Ninja Theory, aminek játéka most megkapta az érintőképernyős irányítási módot.

A sort 9 másik játék folytatja: a Dead Cells, a Guacamelee! 2, a Hotshot Racing, a Killer Instinct, a New Super Lucky’s Tale, a Slay the Spire (végre!), a Streets of Rage 4, a Tell Me Why és az UnderMine.

Ezek után természetesen nincs megállás, a Microsoft folytatja tovább a munkát, így hamarosan újabb játékokkal bővül majd a fenti lista. Az érintőképernyős irányítás egyébként meglepően jól működik – még a komplexebb játékok esetében is, igaz kisebb telefonokon és nagyobb tableteken problémás lehet a gombok képernyőn való elrendezése.

A Microsoft ilyen irányú fejlesztése viszont egészen új mélységekbe viheti a mobilos géminget. Miután az 5G-s mobilhálózat valóban elterjed és alapvetés lesz, és az xCloud is legmentesen, szupergyors töltési idővel kilép a béta fázisból, úgy nem csak a zsebplatformra fejlesztők számára nyílnak új lehetőségek, hanem még a legnagyobb kiadók előtt is megnyílik egy olyan kapu, mellyel akár a konzolos játékosbázis többszörösét is elérhetik.

Így pedig az óriáskiadók számára sem lesz olyan nagy dőreség egy-egy nagyobb játékot érintőképernyős irányítási lehetőséggel lefejleszteni, amit akár rögtön küldhetnek a Game Pass Ultimate kínálatába.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva