BoardGame

Három a magyar igazság – sikeres hazai projektek a Kickstarteren


Két magyar ötlet is révbe ért végre a Kickstarteren, a Clevergreen és Incze Gábor sem először próbálkozott, de most mindkettő hamar elérte a célt.

Harmadszorra fut neki a magyar Clevergreen csapata a Shards of the Jaguar kampányának, ezúttal jelentős újratervezés után (az eredeti, Alstars cím is megváltozott). Most már viszont biztos összejön a játék, mivel két nap se kellett a kitűzött közel 18 ezer dollárhoz. Igaz, nagyon túl se szaladtak rajta (a 22 ezret lépték túl nem sokkal), bár tény, hogy majdnem két és fél hét még hátravan. A játékban amúgy egy csapdákkal telített labirintusban kell felmarkolnunk a kincseket, anélkül, hogy a mérgezett dárdák és tüskék ne minket, hanem inkább a többieket nyársalják föl.

A Tactiki szintén egy újraindított magyar projekt: Incze Gábor tavaly mutatta be játékötletét az Armored Panda kiadónál, de a stílusos képi világ, ám kissé agyfacsaró játékmenet hozott sikeres kampányt. Most a Drawlabnál próbálkoztak, és bár a tavalyihoz képest a játék nem sokat változott, mégse kellett hat óránál több a megcélzott 13 ezer dollár eléréséhez, tíz nappal a vége előtt pedig már a 80 ezret is túllépték. A játékban, mely a sakk és a Stratego okos házassága az a cél, hogy a saját bennszülöttisten-szobrainkkal tornyot építsünk az ellenfél területén.

Nálunk nem igazán kapták föl, de a külföldön nagyot megy az ügyességi, egyensúlyozós Tokyo Highway. Kiadója mostani kampányában, a Crash Octopuséban hasonlóra gyűjt, csak ebben japán autópályák helyett tengerben kell nyomulni. Egy elsüllyedt hajó kincseit kell összeszedni, mielőtt egy óriáspolip mindent lehúzna a víz alá – minket is beleértve.

Folytatás a Tarsasjatekok.com 43. heti Kickstarter-ajánlójában

 

 

https://leetesport.hu/hu/2020/10/19/ez-az-okos-tarsasjatekasztal-hozhatja-el-a-tarsasozas-jovojet/

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva