R6

Shroud: izzadós, tryhard játék a Rainbow Six Siege, így sosem lesz ennél népszerűbb


Get_Flanked két ötlettel elő is állt.

Michael Grzesiek “Shroud” elég sokoldalú játékos, a több, mint 8 millió Twitch követővel rendelkező egykori profi megszámlálhatatlanul sok játékot streamelt már – véleményét pedig sosem rejti véka alá. Nem volt ez másképp a Rainbow Six Siege esetében sem, ahol nemrég megfogalmazta, hogy szerinte mi a legnagyobb gondja a játéknak:

Röviden: az, hogy túl izzadós, nem szolgálja ki semennyire a casual játékosokat. Persze ez az, ami speciel engem is máig vonz a játékban, de kétségtelen, hogy évekkel ezelőtt, amikor belekezdtem pocsék élmény volt, hogy sokszor pár másodpercig tartott csak egy kör számomra – ezt foglalja össze később Get_Flanked is a fenti videóban. Igen, mondhatjuk azt, hogy aki egyszerűbb játékokat szeret, az ne R6-ozzon, ugyanis kétségtelenül a “nehéz megtanulni, nehéz mesterévé válni” irány az, ami a játék varázsa, azonban mi lenne, ha összekötnénk a kellemeset a hasznossal?

Két jó felvetése volt erre a videósnak. Az világos, hogy új játékmódokra lenne szükség, a következőkre gondolt:

  1. Lehetne egy állandó deathmatch mód, ahol a cél csak a kikapcsolódás és egymás halomra gyilkolászása: ugyebár a (jó eséllyel a héten érkező) halloweeni esemény is hasonló lesz, úgyhogy ha az beválik (vagyis kellően népszerű lesz), akkor megvan az alap, már csak pici átdolgozással kéne átemelni állandó játékmódként.
  2. Pörgősebb meccsek: lehetne olyan mód, ahol 2 perc egy kör, rövidebb az előkészületi fázis (gyorsabb reinforce-olás mellett persze, 20 másodperc összesen), a támadóknak pedig megadni a lehetőséget, hogy a pályán spawnoljanak (elkerítve őket, hogy ne halhassanak meg egyből). Így ha meghalunk korán, akkor sem kell annyit várni, hogy újra pöröghessen az akció.

Így többen lelnék meg a szívükhöz közelálló játékmódot, vagyis a Siege népszerűsége is nőhetne – ugyanakkor a jelenlegi hardcore gamer bázis sem szenvedne csorbát. Jó ötlet, már “csak” a Ubisoft megvalósítása kellene!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva