Gaming

Az Xbox Series X olyan funkcióval érkezik, ami még PC-n sem létezik!


Minden tekintetben újgenerációs funkció, mégsem beszél róla senki!

Az újgenerációs Xbox egy egészen innovatív funkcióval érkezik, melynek köszönhetően egyszerre több játék között tudunk egy szempillantás alatt váltani anélkül, hogy kilépnénk belőlük. Ez a quick resume, vagyis a gyors visszalépés. Az újdonságot hónapokkal ezelőtt több videóban is bemutatták már, egy egészen fontos rész fölött viszont a legtöbben elsiklottak, vagy nem beszélnek róla. A gyors visszalépés ugyanis nem csak a háttérben futó játékok közötti gyors váltásért felel majd, pontosabban nem csupán ezért.

Ha a konzolt teljesen kikapcsoljuk, mi több, áramtalanítjuk is, majd ezután újraindítjuk, a quick resume a játékokat ugyanúgy, ugyanolyan gyorsan tölti be, mintha mi sem történt volna.

Bizony! Az Xbox Series X és a Series S a konnektorba visszadugva pontosan onnan folytat mindent, ahonnan abbahagyta a kihúzás pillanatában. A funkció mögött lévő technológia azért is elképesztő, mert hasonlóra jelenleg egy csúcskategóriás gémer PC sem képes, nemhogy egy konzol. Alanah Pearce mindezt remekül szemléltette egy videójában, amiben az Xbox Series X legalább egy teljes napja áramtalanítva hevert az asztalán, majd beüzemelve azt töltőképernyő nélkül onnan folytathatta bármelyik háttérben futó játékát, ahol abbahagyta őket.

A quick resume egyszerre 4-6 játékot is képes a háttérben futtatni, ezt viszont jelen generációs címekkel demózzák, így egyelőre nem tudni, hogyan boldogul majd az ízig-vérig next-gen alkotásokkal. Aggódnunk persze nem kell, mivel több évbe is beletelhet, míg olyan játékok készülnek, melyek képesek teljesen kihasználni az Xbox Series X minden erejét. A Series S esetében viszont kevésbé lehetünk bizakodóak, bár a konzolt nem is feltétlenül erre tervezték, elég csak az 512 GB-os tárhelyére gondolnunk.

Fun fact: a funkció online multiplayer játékokkal is működik, igaz, esetükben csak a menübe léptet minket vissza.

(Borítókép: GameSpot)

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva