BoardGame

Mars terraformálása: jön a kockajáték és az online verzióba A kezdetek kiegészítő


A kockajátékon dobtunk egy hátast, A kezdetek kieg online verzióba kerülése viszont várható volt.

A 2021-es vagy ’22-es megjelenéssel bejelentett kockajátékon konkrétan leakadtunk. A hírek szerint az akcióválasztást is erősen befolyásolni fogja a kockadobás, ami legalábbis szokatlan, sőt több olyan véleményt is hallottunk, ami szerint egyenesen nonszensz.

A másik marsos aktualitás már jóval kevésbé meglepő. Hamarosan érkezik az online verzióba A kezdetek című kiegészítő. A digitális Marsban egyelőre semmilyen kiegészítő nincsen, ezért nem meghökkentő, hogy végre lesz benne. Ugyanakkor az azért mégis meglepő, hogy éppen ezt hozzák elsőként; A kezdetek ugyanis leginkább arra jó, hogy meggyorsítsa a játékot, amivel viszont egyúttal jelentősen növeli a szerencsefaktort.

A világ egyik legnépszerűbb és legsikeresebb modern társasjátékának utolsó, ötödik kiegészítője, a politikát játékba hozó Hatalmi játszma egyébként tavaly ősszel jelent meg, a hazai kiadó Reflexshop is ekkor hozta ki magyarul. És a fejlesztő Fryxgames akkori bejelentése szerint ez volt az utolsó a kiegek sorában.

Ám további termékek azért jönnek a játékhoz: májusban mi is megírtuk, hogy érkezik a szuperdobozos verzió, melyben már inzertek és háromdés lerakók is lesznek – a legtöbb bírálat a Marsot egyébként éppen a kivitelezés, az inzertek hiánya és az alkatrészek minősége (főleg az erőforrás-jelölőké, melyek kétségkívül jelentősen kopnak, már akár egy-két alkalom után is láthatóan) miatt éri.

És most meg itt van (vagyis lesz) ez a kockajáték.

 

 

A magyar Kingdomino-bajnok is marsozni szeret a legjobban:

“Főként online játszom, és javarészt Kingdominót. De ha kedvencet kell mondanom, akkor jelenleg A Mars terraformálasa a favorit”

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva