Tech

Új kihívója akadt a PlayStation 5-nek

ujsagiro - 4 éve Címkék: atari, konzol, playstation,

Kimondottan a PlayStation 5 ellen készítette az Atari a VCS nevű konzolt.

Az Atari volt az egyik előfutára a mai konzoloknak, a ’80-as évek Amerikájában az ő gépeiket vették karácsonyra, már ameddig a Nintendo, na meg a SEGA el nem hatalmasodott felette. Most, nagyjából 40 ével később ismét bejelentettek egy konzolt, ami 100 játékkal jön novemberben, 390 dollárért(~120 ezer forintért). Ezért a pénzért jár a gép, egy klasszikus joystick és egy modern kontroller.

Atari

AMD processzor és videokártya hajtja, az alap oprendszer Linux, de Windows is rárakható, így gyakorlatilag PC-ként is képes üzemelni. Ezen túl kerül bele WiFi, Bluetooth, 8 GB RAM, amit 32GB-ig lehet bővíteni.

Hogy pontosan milyen játékokat raknak rá, az még nem derült ki, viszont erősebb tippjeink azért vannak. Többek között övék a Roller Coaster Tycoon franchise, a Missle Command, a Beat Legend és a Haunted House, így jó eséllyel ezek mind a 100 játék között lesznek. Így ránézésre viszont, ezek összesen nem olyan erős címek, mint a PlayStation némelyik játéka, így elég nagy kérdés, hogy mi van a tarsolyukban, amivel ki akarnak állni a Sony ellen.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva