Counter Strike

Hivatalos: NiKo elhagyta a FaZe-t és a G2 Esports-nál folytatja!


A hétfői BLAST meccsen már be is mutatkozik új csapatában.

A spanyol szervezet bejelentette, hogy – két hónapos hercehurca után – leigazolták a FaZe szupersztárját, Nikola “NiKo” Kovač-ot. A 23 éves bosnyák fenegyerek három és fél év után hagyja ott korábbi csapatát, amelyhez számtalan eredmény és emlék kötheti.

Sokáig azt pedzegették, hogy új csapatánál AmaNEk helyét veheti át, ám a G2 felvetette azt a lehetőséget, hogy – sok más csapathoz hasonlóan – megpróbálkoznak a hatfős felállással. Így tehát a francia most még marad, ám a helye egyelőre még nem nevezhető biztosnak.

NiKo az iNation csapatában robbant be 2013-ban, majd onnan előbb a mousesports-hoz, később pedig a FaZe-hez került. Utóbbival számtalan eseményt megnyert, így például EPICENTER, ELEAGUE, ECS, ESL One és BLAST győzelmek is a nevéhez köthetőek.

Zsinórban négy éve a HLTV top 20-as listájának visszatérő tagja: 2016-ban tizenegyedik, 2017-ben második, 2018-ban harmadik, tavaly pedig a tizenegyedik helyen zárta a legnépszerűbb egyéni ranglistát.

A G2 nem szerepelt túl jól az elmúlt két hónap során, így NiKo átigazolása mindenképpen a pozitív változások reményében történt. A bosnyák játékos debütálására hétfőn kerül majd sor, mégpedig BLAST Premier Fall Series-en, a FURIA elleni C-csoportos nyitómeccsen.

A G2 felállása a következőre módosult:

France Kenny “⁠kennyS⁠ Schrub
France Audric “⁠JaCkz⁠ Jug
France François “⁠AmaNEk⁠ Delaunay
Serbia Nemanja “⁠nexa⁠ Isaković
Bosnia and Herzegovina Nemanja “⁠huNter-⁠” Kovač
Bosnia and Herzegovina Nikola “⁠NiKo⁠ Kovač
France Damien “⁠maLeK⁠ Marcel (edző)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva