Gaming

A Microsoft egy év után elkaszálta a Gears POP-ot!


Nem egy rossz játék, mégis búcsúznunk kell tőle!

Mikor 2019. augusztusában megjelent a nagyreményű, Gears of War karaktereire épülő Clash Royale klón Gears POP mobiljáték, sokan nem gondolták volna, hogy egészen hamar az érdektelenség sűrű mocsarában fog elsüllyedni. Sokan persze már a Funko POP figuraként ugrándozó Gears karaktereket sem tudták hova tenni, de talán nem is ez volt a játék legnagyobb problémája, ugyanis önmagában egy egészen jó programról van szó, amivel elvétve azért játszanak még egy páran.

Talán inkább a Microsoft stratégia váltása okozhatta a vesztét, a Game Pass mobilplatformokra való megérkezése után a cégnek nem állhat érdekében fenntartani kifejezetten mobilra készült játékokat, főleg ha azok olyan összegekbe kerülnek, amiket egészen biztosan nem fog tudni visszatermelni. 

A hivatalos indoklás szerint ugyanis azért kell véget vetni a játék alig több mint egy éves pályafutásának, mert kifejezetten sokba kerül fenntartani a szervereit, a megcsappant játékosszám pedig nem képes eltartani azt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy megkapó, új játékosokat bevonzó új tartalmak hiányában tulajdonképpen hagyták meghalni, ami a Game Pass árnyékában talán érthető is.

Ez persze nem vigasztalja a megmaradt játékosokat, akiknek egészen 2021. április 26-ig lesz lehetőségük elbúcsúzni a játéktól, azután viszont végleg bezárja a kapuit. 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva