Egyéb

Te is kiszúrtad ezt a KOTOR utalást a The Mandalorian évadnyitójában?


Több utalás közül egyet a játékosoknak is szántak!

A The Mandalorian első évada, ha a nagy és átfogó történetében nem is alkotott maradandót, egészen mesteri módon idézte meg a klasszikus Csillagok Háborúja hangulatát, miközben példásan vegyítette a spagetti westernt a 90-es évek kaland sorozatainak formátumával. Nem csoda hát, hogy a második évadra is sokan voltak kíváncsiak, aminek első felvonása számos egyéb elrejtett utalás mellett

remekül kikacsintott a Knights of the Old Republic rajongóira is, ugyanis elegánsan merítettek a legendás játék egyik emlékezetes küldetéséből is.

Mivel nem szeretnék nagyobb spoilerekbe bocsátkozni, ezért mindenekelőtt emlékezzünk meg a szóban forgó KOTOR küldetésről, mely során végeznünk kell egy krayt sárkánnyal. A feladatot persze nem olyan egyszerű abszolválni, de amennyiben sikerül, megszerzünk egy gyöngyöt, ami nemcsak egy értékes drágakő (amivel a Buckalakók előtt is bizonyítunk), de felhasználhatjuk a fénykardunk fejlesztéséhez is. Nem titok, hogy az évadnyitányban is feltűnik a hüllő és a taktika, mellyel végül sikerül kiiktatnia Mandonak a lényt, látványosabban ugyan, de tökéletesen idézi a Bioware klasszikusát, sőt, a végén még a jutalom gyöngy is feltűnik – igaz, főhősünk itt sokat nem időzik vele.

 

Krayt Dragon pearl on The Mandalorian season 1, episode 1

Krayt sárkányok persze több helyütt feltűntek már a Star Wars kánon – és nem kánonban, először például a legelső Csillagok háborúja moziban láthattuk a csontvázát a Tatooine-i sivatagban miután C-3PO és R2-D2 landolnak benne. Képernyőkre ezután – már élő formájában 2001-ben a Star Wars: Galactic Battleground játékkal került, de feltűnt a mobilos Star Wars: Commander-ben, illetve említés szintjén a Tarkin: Star Wars könyvben is.

Mivel a krayt sárkány leginkább a hardcore rajongók számára lehet ismeretes az easter egg egyben azt is jelenti, hogy Jon Favreau-nak komoly szándéka legalább annyira elmélyíteni a mozgóképes Star Wars régi-új kánont, mint amennyire tették azt a Disney felvásárlás után már csak kiterjesztett univerzumbéli alkotások. (Játékok, könyvek, képregények.)

Örülhetünk hát, hogy ezek nem vésznek kárba, ahogyan annak is, hogy végre értő kezekbe került a Star Wars lore!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva