Call of Duty

Ennyi helyet foglal majd konzolokon a Cold War – amit már elő is tölthetünk!


Az Activision a napokban osztotta meg a Call of Duty: Black Ops – Cold War PC-s gép és helyigényét, és ugyan a játék mérete továbbra is toronymagasan kiemelkedik az átlagból, örülhetünk is, mivel lesz lehetőségünk játékmód specifikus törlésre. Szerencsére a nem kívánt fájlokat konzolokon is ki fogjuk tudni gyomlálni, de lehet erre nem is lesz komolyabban szükség, elnézve legalábbis a játék hivatalos konzolos helyigényét, elképzelhető, hogy sokan mindent megtartanak majd.

Ez alapján nem túl meglepő módon az újgenerációs konzolokon követel a legtöbbet magának, PlayStation 5-ön 133 GB-ot, Xbox Series X|S-en pedig 136 GB-ot kell majd telepítenünk. A jelen generációs masinákon a ray tracinggel és az ultra magas felbontású textúrákkal kevesebbet kell installálni, így alakult a PS4-es 95 GB, illetve az Xbox One-os 93 GB. 

Jó hír továbbá, hogy a konzolos előrendelők november 6-án reggel 6 órától kezdődően már elő is tölthetik a játékot, ezzel spórolva maguknak értékes perceket a megjelenésre. Sajnálatos, de PC-n ez a lehetőség csak napokkal később, november 10-én veszi kezdetét, ahogyan az újgenerációs gépekre is később, értelemszerűen a megjelenésük után fogjuk tudni letölteni.

Ami viszont még sajnálatosabb, hogy a PlayStation 5 és az Xbox Series S egészen soványka háttértárral érkezik, ugyanis míg előbbi valamivel több mint 600 GB szabad hellyel fog rendelkezni, addig a Microsoft minigépe csupán épphogy több mint 300 GB-tal. Ez tehát azt jelenti, hogy a játékosok komolyan ösztönözve lesznek a játékmód-specifikus törlésre, ugyanis egy online kompetitív játék – mint a FIFA, a CoD, vagy a Battlefield – bizonyosan hosszabb ideig lesz a konzolon.

(Forrás: Activision)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva