Counter Strike

Véget ért a BLAST Premier Fall Series, meglepetésekben nem volt hiány!


Visszatérések, debütálások és új felállások is tarkították az eseményt.

Újabb eseményt tudhatunk magunk mögött, hiszen szerdán lezárult a BLAST Premier Fall Series, amely kilenc napon keresztül hozta el a legjobb CS:GO mérkőzéseket, magyar nyelven a metabro jóvoltából.

A 150 ezer dolláros tornán sokkal inkább a spotok, mintsem az összdíjazás volt az igazi tét, tekintve, hogy a csapatok egy része a Fall Showdown-ra, míg néhányan egyenesen a Fall Series-re kvalifikálhatták magukat. Lássuk is az eredményeket!

  • A-csoport: 1. OG, 2. Natus Vincere, 3. Ninjas in Pyjamas, 4. Evil Geniuses
  • B-csoport: 1. Vitality, 2. BIG, 3. Complexity, 4. FaZe
  • C-csoport: 1. G2, 2. Astralis, 3. Made in Brazil, 4. FURIA

A csoportok első és második helyezettjei a Fall Finals-re, míg a harmadik és negyedik pozícióban zárók a Fall Showdown-ra jutottak be. Pozitív és negatív kiugrásokból sem volt hiány, így összeszedtem, hogy számomra mely csapatok okozták a legnagyobb meglepetést.

  • + OG: Már jó ideje stabilan a top 20 részét képzi, de az igazán kiugró eredmény hiányzott. Az IEM New York során már akadt ennek előjele, most azonban eljutottak oda, hogy már a top 10-es helyük sem lehet kérdés. Előbb az EG-t győzték le, majd egymás után kétszer (!) a NAVI ellen is nyerni tudtak. A csapat egyre összeszokottabb, szerintem számíthatunk még hasonló sikerekre.
  • + G2 Esports: NiKo-nak nem kellett sok idő, hogy beilleszkedjen a csapatba – mind a játékstílusa, mind az egyéni képességei alapján azt lehet mondani, hogy számára ez most a tökéletes felállás. AmaNEk megmutatta, hogy miért is ő, és nem JaCkz maradt a csapatban, míg a balkáni különítmény végig szenzációsan játszott. Ha kennyS is egy kicsit összeszedi magát, akkor a G2-nak minden esélye meglesz a világelsőségre is.
  • + Made in Brazil: Az Astralis és a G2 ellen is tisztességesen helytállt a friss felállás, egy-egy pályát is behúztak, míg a FURIA elleni brazil derbin a győzelem is összejött. Egyénileg semmi kivetnivalót nem látok a line-up-ban, így – folyamatos gyakorlás és megfelelő összeszokottság mellett – méltó utódai lehetnek a korábbi ötösfogatnak. Nagyon ráfér már a brazil scene-re a vérfrissítés!
  • − Evil Geniuses, FURIA: Egyértelműen negatív meglepetések. A FaZe-t azért nem sorolnám ide, mert NiKo elment, akit a fél éves szünetről visszatérő olof pótolt, ráadásul a FaZe már előtte is szenvedett. Az észak- és a dél-amerikai csapat viszont csúnyán leszerepelt, mindketten csoportjuk sereghajtói lettek. Az EG és a FURIA is csak egy-egy pályát nyert a tornán, és összességében elmondható, hogy vagy a formaidőzítésük volt ennyire rossz, vagy jelenleg ténylegesen ekkora a szakadék a két régió között.

A Fall Showdown-ra november 23-29 között, míg a Fall Finals-re december 8-13 között kerül sor. Az egész éves versenysorozat megkoronázása, a Global Final már jövőre, január 18-24 között jön el. A metabro csapata mindhárom tornát élőben közvetíti majd, ne maradjatok le!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva