Gaming

Megérkeztek a PlayStation 5-ről készült első review videók!


A következő generáció úgy néz ki, hogy végre megérkezett.

Szinte már idejét se tudjuk, hogy mióta várunk arra, hogy a Sony következő generációs konzolja végre valahára Magyarországra is megérkezzen. Ehhez sajnos még aludni kell párat – hiszen itthon november 19-én fog debütálni az új PlayStation -, de a mai nappal lejárt a gyártó által megadott embargó, így elkezdtek záporozni az első review videók a japán cég legújabb játékgépével kapcsolatban.

Bár már jóideje köztudott tény, de a legfrissebb videóanyagokban is ráerősítettek arra, hogy a PlayStation 5 konzol valóban egészen hatalmas méretű lett, ezért a tulajdonosának kétszer is meg kell gondolnia, hogy hova tudja elhelyezni, ami – a megfelelő kialakításnak hála – elfektetett pozícióba is könnyedén berakható. Ennek ellenére az impozáns dizájn magáért beszél, viszont fontos odafigyelni arra, hogy a közepén lévő fekete csík az univerzum egyik legjobb ujjlenyomat gyűjtője, így azt minél kevesebb alkalommal érdemes tapogatni.

Csatlakozók terén mindene van, ami manapság kell, amibe beletartozik az USB-C is, amivel a lemerült kontrollert tudjuk egészen gyorsan feltölteni. Ismét megerősítést nyert az is, hogy a játékok valami elképesztően gyorsan töltődnek be a gépben lévő SSD-nek hála, így a túlságosan elnyúló töltési idő már valóban a múlté, ráadásul vannak olyan címek, ahol emiatt háromszor gyorsabban jutunk el a főmenübe, mint a PlayStation 4 esetén.

Aminek igazán tudunk örülni, az az, hogy a több esetben hihetetlenül jól kinéző látványvilág ellenére sem lesz hangos a PlayStation 5, amit a PlayStation 4 különbözői változatainak tulajdonosai is kitörő örömmel fognak fogadni. Emellett ismét ki lett emelve, hogy az előző generációs megoldásokhoz viszonyítva a másik igazán nagy ugrást a DualSense kontroller jelenti, ami adaptív triggereivel és haptikus visszajelzéseivel egy teljesen újfajta játékélményt garantál.

Természetesen kiemelték a ray tracing technológiát is, ami lényegesen élethűbb és több szempontból is sokkal szebb vizuális világot varázsol otthoni képernyőinkre. Mindezek fényében már mi is epekedve várjuk, hogy megkaphassuk a saját konzolunkat, amivel kapcsolatos tapasztalatainkról biztosan be fogunk számolni nektek.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva