Gaming

A PlayStation 5 menürendszere most közelebbről is bemutatkozik!


A Digital Foundry részletesen mutatja meg nektek.

Az utóbbi időszakban egyre jobban lehet érezni, hogy közeledünk a PlayStation 5 megjelenése felé, hiszen folyamatosan jönnek az izgalmasabbnál izgalmasabb anyagok a Sony következő generációs konzoljával kapcsolatban. Megkaptuk ugyanis a gépről készített első review videókat, leleplezésre került a PS5 visszafele kompatibilitása, ezúttal pedig a korábban már megvillantott menürendszer van terítéken.

A Digital Foundry csapatának legújabb videójából megtudhatjuk, hogy – a Microsofttal ellentétben – a Sony egy teljesen új felhasználói felületet tesz le az asztalra, ami több szempontból is jobbá fogja tenni a legújabb konzolunkkal eltöltött időt. Ugyebár a gépre feltelepített játékok továbbra is a felső sávban találhatóak meg, de egy sokkal kompaktabb nézetben, amit az egész képernyőt kitöltő artwork tesz teljessé.

További újdonság, hogy a PlayStation-ön megtalálható tartalmak és szekciók jól el vannak különítve egymástól, így külön részen találhatjuk meg a játékokat, a médiatartalmakat, a beállításokat és a profilunkat is, amiket így könnyebben lehet átlátni, mint az előző generáció esetén. Ráadásul kapunk egy nagyítóval jelzett keresőrészt is, hogy biztosan mindenki megtalálja azt, amit éppen keres.

Ha pedig megnyomjuk a DualSense kontrolleren lévő PlayStation gombot, akkor alul megjelenik egy menüsáv, ahova azokat a dolgokat pakolhatjuk ki, amikre leginkább szükségünk van. Ennek köszönhetően pedig végre vége a hosszas keresgélésnek, ugyanis pillanatok alatt elvégezhetjük a szükséges beállításokat.

Természetesen simán előfordulhat, hogy a PlayStation 5 megjelenéséig még finomhangolnak a felhasználói felületen, de az már most biztos, hogy egy sokkal kompaktabb és átgondoltabb rendszert fogunk kapni annak érdekében, hogy a lehető legtöbb időt a játékokra fókuszálva tölthessük.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva