BoardGame

Az utolsó játékbemutató az újabb súlyos lezárás előtt


Holnap még elmehetsz a Board Game Caféba, a Compaya által kiadott Gyémántvadászok bemutatójára.

Szeptember végén jelentette be a Compaya kiadó, hogy megjelenteti magyarul az eredeti címén Diamantként futó játékot, mely még Golden Geeket is nyert a maga kategóriájában. Ez a kategória a light/partijátékoké volt, mégpedig jó régen, 2006-ban.

Tehát a most magyarul Gyémántvadászok címen megjelentetett játék nagyon nem mai darab (és igazából nem is nyelvfüggő), sőt, talán még azt is mondhatjuk, hogy az ún. modern társasjátékok igazi nagy berobbanása előtti időkből való.

Ám ez aligha von le az értékéből, már csak azért sem, mert a Ticket to Ride-ot is jegyző Alan R. Moon és Bruno Faidutti (Mission: Red Planet) munkájáról van szó. Gyors push-your-luck, vagyis szerencsekísértő kategóriájú játék, melyben a résztvevők kalandorokként igyekeznek minél több gyémántot szerezni. Mindig dönteni kell benne, hogy megyünk-e tovább, vállalva a végső elbukás kockázatát a még több gyémántért.

A bemutató szokásosan este 6-kor kezdődik a Board Game Caféban (IX. kerület, Ferenc körút 17., alagsor), és a kötelező, 11-es zárásig lehet maradni. Holnap még utoljára, aztán legalább 30 napos sötétség következik.

 

Kínzó kérdés:

Vajon disztópia vagy utópia az Egy szép új világ társasjáték?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva