Gaming

Immár hivatalos: a Take-Two megvette a legendás Codemasters-t!


34 év után hagyományos formájában megszűnik működni a Codemasters!

Eddig csak pletykálták, hogy tárgyalnak a felek, mostanra viszont biztossá vált, hogy a játékárak drágulását elsőként sürgető

Take-Two Dirt rallystól-mindenestől megvette a már szebb napokat is látott Codemasters-t.

Az üzletet 994 millió, tehát majdnem egymilliárd dollár fejébe ütötték nyélbe, ami mondhatni a Microsoft-Bethesda/ZeniMax akvizíció 7,5 milliárd dolláros megállapodásához képest nem egy óriási összeg.

Ez azt jelenti, hogy Strauss Zelnick a Grand Theft Auto, a Red Dead Redemption, a Mafia, az NBA 2K, a Borderlands és a BioShock sorozatok mellett immáron többek között a Dirt Rally, a DriveClub, a Project Cars, a F1, a MotorStorm, az Overlord, a Grid, az Operation Flashpoint, illetve az összes ezeket fejlesztő stúdiók felett bábáskodhat és mondhat majd ítéletet.

A Codemasters-t idestova 34 évvel ezelőtt alapította egy videojáték őrült testvérpár, David Darling és Richard Darling. A kiadóként és fejlesztőként is működő cég szinte majdnem az összes valamirevaló generációs platformra fejlesztett, kezdve a ZX Spectrumtól a C64-en, az Atarin, a SEGA Genesis-en át DOS-ra, és a modern konzolokra is. Portfóliójukban számos legendás alkotást találhatunk, viszont egyik sem tudta megmenteni a vállalatot a mára már hosszú évek óta tartó pénzügyi labirintusból, melyet leginkább a 2015-ös több mint 50%-os eladási visszaesésének köszönhet. Ez leginkább annak tudható be, hogy 10 éve már kifejezetten bizonyos rétegeket célzó versenyjátékokat gyártanak.

A felvásárlással a Take-Two természetesen óriásit profitálhat, aminek immáron megkerülhetetlen szerepe lesz a sportjátékok piacán. Az akvizíció valamikor 2021-ben fejeződik be, azután viszont a legendás és történelmi kiadó hagyományosan ismert formájában megszűnik működni.

Bicskanyitogató módon akarja lenyomni a torkunkon a játékárak drágulását a Take Two!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva